Last news in Fakti

16 Юли, 2021 17:02 1 686 7

Дамбраускас: ЦСКА може да ни анализира много лесно

  • дамбраускас-
  • суперкупа на българия-
  • анализ-
  • десподов-
  • състав-
  • цска-
  • лудогорец

"Кирил Десподов получава "любовта на феновете" на ЦСКА не само на терена, но и в мола, и в ресторанта", разкри наставникът на Лудогорец

Дамбраускас: ЦСКА може да ни анализира много лесно - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди мача за Суперкупата с ЦСКА.

"Има доста обективни и субективни причини на развитието на последните ни двубои с ЦСКА. Последният мач, който изиграхме на „Българска армия“, беше след момента, в който бяхме спечелили титлата. Отидохме там една идея по-неподготвени (б.р. – Лудогорец загуби с 1:4)“, заяви треньорът.

"Сега и двата отбора имат много нови футболисти. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе срещу нас. За тях ще бъде по-лесно, защото ще анализират нашите мачове с Шахтьор Солигорск. Феновете трябва да очакват един много добър мач", каза още литовецът.

"Кирил Десподов получава "любовта на феновете" на ЦСКА не само на терена, но и в мола, и в ресторанта. Кирил е професионалист и успява да се справи много добре с тази ситуация. От една страна страда, но от друга това го прави много по-силен. В даден момент той успява да се научи да живее с това и го показва на терена", добави Дамбраускас.

"Не мисля, че ще се стигне до момент, в който ще имаме един отбор за Европа и един за България. Да, ще има ротации. За мен футболът не е само физика. Един играч може да бъде най-добре подготвеният физически, но когато не знае къде точно трябва да бъде, неговата ефективност се губи. Нашата цел е всеки изминал мач да подобряваме връзките между играчите и да създадем облик на игра, който да се хареса на всички. До момента съм взимал участие в два такива мача. За мен няма абсолютно никакво предимство, защото и в двата мача моят отбор беше победител. Има много време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме много работа в Европа и българското първенство. Има трансферен период през зимата, който също ще промени много неща. Въпреки че този мач е важен, предстоят европейски мачове.

Тактически има много неща за подобряване. Изиграли сме много малко мачове в този състав. Мога да дам за пример Пиерос Сотириу. Той изигра минути за първи път от няколко месеца. Успяхме да подобрим владеенето на топката и пресирането. Срещу Шахтьор създадохме доста положения в първия мач. С всеки мач тези възможности ще стават все повече и повече. Като треньор се надявам този потенциал да се подобрява все повече и повече. Не мога да кажа кога ще видим завършения продукт. За мен няма такова понятие, защото с всеки мач искаме да подобряваме все повече нещата. Погледнете Лудогорец в най-добрите им години. Играха с 13-14 човека и това се случваше в няколко години подред. Не съм магьосник. Нашата работа е да преструктурираме нашия модел на игра такъв, какъвто искаме ние. Суперкупата е по-различен мач, в който и двата отбора ще опитаме да покажем най-доброто, на което сме способни. Не мога да контролирам миналото. Мога да контролирам моето държание и това ще го направя днес и в утрешния ден. Смятам, че вършим добра работа и се наслаждавам на времето си тук", завърши спецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    4 6 Отговор
    Цска ТИРЕ София е правоприемник на Литекс това каза Георги Градев в предаването на Крум Савов по 7/8 тв.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ЦСКА

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Вceки e cвoбoдeн дa гoвoри кaквитo cи глупocти пoиcкa.

    Тoвa нямa никaквo знaчeниe , кoй кaквo cи гoвoри.



    Вaжнo e рeшeниeтo нa пocлeднaтa инcтaнция КAC, кoeтo e oкoнчaтeлнo и нe пoдлeжи нa oбжaлвaнe.

    ЦCКA e признaт oт ФИФA и Cпoртният aрбитрaжeн cъд зa cъщият клуб и затова плaщa cтaри зaдължeния oщe oт 2012 и 2013 гoдинa.







    Oкoнчaтeлнo: ЦCКA e ЦCКA.

    07.06.2021 19:25

    И КAC пoтвърди: ЦCКA cи e ЦCКA.





    Cпoртният aрбитрaжeн cъд в Лoзaнa (КAC) oкoнчaтeлнo пoтвърди рeшeниeтo нa ФИФA oт минaлaтa гoдинa и признa ЦCКA.



    КAC дoбaвя, чe ЦCКA трябвa дa ce cчитa зa cъщия клуб кaтo първoнaчaлния длъжник (a нe друг).

    Cпoртният aрбитрaжeн cъд в Лoзaнa зaвършвa c "Рeшeниeтo нa aрбитрaжa в Швeйцaрия e oкoнчaтeлнo и нe пoдлeжи нa oбжaлвaнe."

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Глиган Припоков

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    АМИ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЯТ КАК ИНАЧЕ.НАЛИ ХОРАТА ОЩЕТЕНИ ОТ ЦИРКА ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ.ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА.
  • 4 Бай Стою касапина

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Пак си се надянал на тирето. Понатисни се повечко да ти се запуши устата и да млъкнеш с простотиите си.

    Коментиран от #5

  • 5 Левски 1914

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Стою касапина":

    Ами вие припознавачите здраво сте се надянали на него.
  • 6 ФК МУРА

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    Името не прави отбора, може да се кръстите Бареселона, но сте си Литекс,защото цялото ви ръководство начело със СточйСтоилов са от Литекс, президента ви е от Литекс, футболистите половината бяха от Литекс, Десподов е от Лит и много други. Но о т друга страна признаванетомче сте наследник на фалиралия Цска, означава,че наследявате и евроидиотията от мачовете с Мура 05 еврогранда и ЗуЗимжри, Заря, фойерверк и други славни страници в историята на Цска.
  • 7 ДелиОрмана

    1 1 Отговор
    ПЪТНИК..............