Last news in Fakti

26 Юли, 2021 09:33 6 817 12

Станимира Петрова бясна: Няма смисъл да си губя времето, нервите и всичко с бокс

  • станимира петров-
  • бокс-
  • токио 2020

Боксьорката ни загуби още в първата си среща в категория до 57 кг от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда с 2:3 съдийски глас

Станимира Петрова бясна: Няма смисъл да си губя времето, нервите и всичко с бокс - 1
Снимка: БГНЕС

Българката Станимира Петрова нямаше как да бъде доволна след ранното си отпадане от боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио.

Боксьорката ни загуби още в първата си среща в категория до 57 кг от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда с 2:3 съдийски гласа.

Българката се считаше сред фаворитките в категорията, но за втори пореден път отпада на най-големия спортен форум на планетата още след първия си мач, подобно на игрите преди 5 години в Рио. Съдийското решение предизвика доста дискусии, а Станимира Петрова бе толкова афектирана след края на мача, че заяви, че се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

„Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Ще гледам мача. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кой вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значения. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Пожелавам на всички мои съотборници, на всички български спортисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба“, заяви Петрова пред БНТ след двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    31 2 Отговор
    Най-големият проблем в бокса винаги е било съдийството.Нека върнат системата,въведена навремето от проф. Жечев,така първо ще се вижда резултата в реално време и второ със съвременните технологии много лесно ще е ясно кой съдия какво отсъжда.А иначе наистина ощетиха нашата състезателка и никой не знае защо и какво отсъжда отделния съдия.
  • 2 време е за отрезвяване

    33 3 Отговор
    България след 2007 стана никой е света на спорта. колкото по рано всички кухи глави на тази територия го разберат по добре. останахме една шеп хора но пък със спортни претенции. дър авата да гарантира само спорта до 11 клас. за какво ни е мин на спорта? футболни лиги и т. н. обществен ресурс за индивидуални постижения най много някой да емигрира.... успешно

    Коментиран от #5, #6

  • 3 К Георгиев

    30 3 Отговор
    Спорт е този в който има : метър , хронометър или килограм . Имали трети участващ който да определя по-добрия , винаги има субективизъм.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 глобален нужник

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "време е за отрезвяване":

    Прав си , но къде да емигрираш в тоя световен нужник?
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "време е за отрезвяване":

    Като Ямайка на зимната Олимпиада рез осемдесет сме !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ето решение

    7 4 Отговор
    3:2 винаги поражда спорове. Добре би било в такъв случай да си бият по три крошета и два ъперкъта.
  • 9 В този спорт

    6 3 Отговор
    е така, а и реално погледнато, колумбийката беше по-акцинтирана в ударите. Макар че и обратният резултат би бил точно толкова справедлив. А заплахата, че момата нямало да се занимава повече с бокс - и какво от това? "За народа -загуба велика..."
  • 10 Ставри

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "К Георгиев":

    Тайсън си решаваше сам мачовете, 80% нокаут останалите 20% противника се отказва. Нашата ако беше направила поне един нокдаун, нямаше да чака по точки.
  • 11 СусБе

    1 0 Отговор
    Излизаш и трепеш още в 1-я рунд. Да нема милост иначе съдиите навсякъде и във всичко са продажна гад!
  • 12 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ТИ НЕ СИ ЗА ТОЗИ СПОРТ
    НЯКОЙ ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ ЧЕ СТАВАШ ЗА БОКСЬОРКА
    СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ДАНИЕЛ АСЕНОВ
    СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ БОКС С ТАКИВА БОКСЬОРИ