Last news in Fakti

30 Юли, 2021 15:40 2 291 13

И Фетел срещу унгарското правителство: Това е срам за държавата

  • себастиан фетел-
  • гран при на унгария-
  • лгбт закон

По-рано това лято той разкритикува и европейската футболна централа УЕФА, след като тя не позволи стадионът „Алианц Арена“ да бъде осветен в цветовете на дъгата по време на срещата между Германия и Унгария от груповата фаза на Евро 2020

И Фетел срещу унгарското правителство: Това е срам за държавата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Пилотите от Формула 1 Себастиан Фетел и Люис Хамилтън критикуваха унгарските власти заради анти-ЛГБТ закона, който беше приет през юни и ще бъде подложен на референдум.

Те направиха това на официалната пресконференция преди началото на състезателния уикенд в страната.

„Това е срам за държавата“, каза Фетел и добави, че не разбира защо местните политици не искат да позволят на хората да живеят свободно и според собствените си предпочитания.

За Фетел това не e първа критика в защита на ЛГБТ общността. По-рано това лято той разкритикува и европейската футболна централа УЕФА, след като тя не позволи стадионът „Алианц Арена“ да бъде осветен в цветовете на дъгата по време на срещата между Германия и Унгария от груповата фаза на Евро 2020.

По-рано през деня пък Хамилтън отправи обръщение в своя профил в Instagram, в което призовава гражданите в Унгария да гласуват „против“ на предстоящия референдум.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърт пее..раст...

    27 1 Отговор
    И Себастиян,бил ляв ..Свобода за левите.!!.
  • 2 ККК

    38 2 Отговор
    Ти си най-убитият пилот във Ф1.Човек като те гледа как караш , не може да повярва че си ставал световен шампион няколкок пъти.Убитак!

    Коментиран от #11

  • 3 Хахах

    48 1 Отговор
    Всички много толерантни станаха.Защо не си гледат формулата ами се бъркат където не им е работата.Разкритикувал УЕФА че не дала да осветят стадиона с дъгата.... Защо ми ги натрапвате ако искам ще ги приемам ако ли не няма.
  • 4 sportista

    49 2 Отговор
    браво на унгарците
  • 5 Без Дарник

    27 3 Отговор
    Добре, че на време спрях да ги гледам тези левопосочни джендъри!
  • 6 Фетел

    30 1 Отговор
    ти може да си шофьор и да управляваш мпс, нооооо не управляваш и не носиш отговорност за унгарския народ и Унгария така че, скрии се.
  • 7 бай Ставри

    0 6 Отговор
    Всичко под мен е написано от един путь0газ0целувач
  • 8 сега ще видиш

    7 0 Отговор
    какво мисли народа по въпроса. да не се окажете малко изненадани само.
  • 9 Ти си пък

    10 3 Отговор
    Срам за Ферари . Нещастник обратен.Похвално е това което прави Виктор Орбан.Единствената държава в Европейския съюз дето държи на Християнските Ценности.Некадърника Фетел дето не донесе и една титла за Ферари седнал да ръси простотии за един доблестен държавник.... смях
  • 10 yordan

    3 0 Отговор
    БОЯДИСАЙ СИ С ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА БОЛИДЧЕТО И СИ КАРАЙ.МНОГО СТАНАХА ТИЯ,ТОЯ,ТО,ЯЖТЕ МОРКОВИ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стефан

    0 0 Отговор
    Смешници разберете че сте в ЧУЖДА държава и нямате ПРАВО да се месите, ако все пак сте загрижени за хората накарайте вашите държави да върнат откраднато от света и да заплатите за жертвите които сте убили, специално Хамилтън да си изследва родословното дърво, ще разбере че предците му са били роби и прислужници и са докарани в Европа като зверове - завързани с вериги, НЯМА КРАЙ ВАШЕТО ЛИЦЕМЕРИЕ, за това правителство са гласували свободни хора, ще дойдеш от някъде си и ще имаш претенции, у вас с вашите ЛГБТ общества, даже ако искате всички станете гейове, все ми е тая.
  • 13 ккк

    1 0 Отговор
    Ами да взема хамилтън за годеница и отивайте да се гушкате в Холандия, там са ОК с изродщините.