Last news in Fakti

30 Юли, 2021 19:55 2 459 1

Тотален обрат във втората тренировка на Гран при на Унгария

  • мерцедес-
  • валтери ботас-
  • люис хамилтън-
  • гран при на унгария

След като Макс Верстапен спечели първата тренировка, тимът на Мерцедес спечели двойна победата във втората

Тотален обрат във втората тренировка на Гран при на Унгария - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мерцедес записа двойна победа във втората свободна тренировка преди Гран при на Унгария, след като Валтери Ботас изпревари съотборника си Люис Хамилтън с две стотни от секундата. Победителят от сутрешната сесия Макс Ферстапен остана трети.

Ботас записа най-добрата обиколка на 4.381-километровата писта "Хунгароринг" за 1:17.012 минути и подобри с близо половин секунда времето на Ферстапен от сутринта, въпреки че в горещините пилотите нямаха нужното сцепление. Хамилтън остана на 0.027 секунди от Ботас.

Ферстапен, лидер в класирането при пилотите, завърши с 0.298 зад времето на Ботас. Той обаче съобщи по радиото, че автомобилът се е държал лошо в завоите и го е усещал като "счупен". Подобни проблеми имаше и неговият съотборник в Ред Бул - Чеко Перес, който завърши пети, а други се оплакаха от прегряване в гумите.

Естебан Окон завърши на четвърто място.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Негр

    6 3 Отговор
    Мавъра готви покушение срещу Макс.