Last news in Fakti

31 Юли, 2021 11:26 1 965 3

Японците правят фурор в един от олимпийските спортове

  • япония-
  • джудо-
  • рекорд-
  • олимпиада 2020-
  • токио 2020

С отличия в джудото те подобриха свой рекорд от Атина 2004

Японците правят фурор в един от олимпийските спортове - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Японката Акира Соне донесе девета титла на домакините от турнира по джудо на Игрите в Токио. 21-годишната Соне, световна шампионка от Токио 2019, победи на финала при най-тежките (+78 килограма) с "ипон" една от най-успешните състезателки в категорията Идалис Ортис от Куба.

31-годишната Ортис спечели медал на четвърта поредна олимпиада. Тя има титла от Лондон 2012, сребро от Рио 2016 и бронз от Пекин 2008. Кубинката има седем медала от световни първенства, от които два златни.

Домакините от Япония пък поставиха рекорд от девет титли в турнира по джудо и подобриха постижението си от Игрите в Атина 2004, когато спечелиха осем златни отличия.

Бронзовите медали спечелиха Ирина Киндзерская (Азербайджан) и Романи Дико (Франция).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А нашите хрантутници

    2 2 Отговор
    под вещото управление на Прасен Крадев отидоха на скъпа екскурзия, сега като се върнат и по един апартамент да ми подарят за големи успехи.
  • 2 Лейка

    2 3 Отговор
    Браво на всички страни и това което прави Япония както винаги. Чудесна Олимпия.
  • 3 Ерец

    0 0 Отговор
    Почти фурор. Не успяха да спечелят с/у французите в смесеното отборно джудо . От 6 срещи спечелиха само една-отново Соне Акира !