3 Август, 2021 23:59 4 732 11

Лудогорец успя да вземе добър резултат от Олимпиакос

  • олимпиакос-
  • лудогорец-
  • квалификации-
  • шампионска лига-
  • равенство-
  • резултат-
  • десподов-
  • камара

Българският шампион стигна до 1:1 срещу гръцкия гранд

Лудогорец успя да вземе добър резултат от Олимпиакос - 1
Снимка: БГНЕС

Гръцкият първенец Олимпиакос и Лудогорец завършиха 1:1 в първия си мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Домакините започнаха по-активно и първата добра възможност се откри пред тях. Кени Лала проби по лявото крило и центрира опасно. Първоначално защитата на Лудогорец изчисти, но Лала отново центрира и Ахмед Хасан засече топката с глава, пращайки я в ръцете на Кристиан Кахлина. В 10-ата минута Кирил Десподов изскочи от дълбочина и напредна сам срещу вратаря Цолакис, който спаси неговия удар с крак, а впоследствие бе маркирана засада. Две минути след това Текпетей проби по левия фланг, след което шутира и ударът бе блокиран от Олег Ребчук, а след това топката бе хваната от Костас Цолакис.

В 27-ата минута Бърнард Текпетей подаде към дузпата на Кирил Десподов, който шутира в тялото на Цолакис, но в крайна сметка бе отсъдена засада. Минута по-късно Рубен Семедо засече с глава центриране от корнер, но не намери целта. Пет минути след това Каули матира гръцката отбрана с извеждащ пас за Пиерос Сотириу, който остана сам срещу Цолакис, но в решителния миг вратарят на домакините изби в корнер. В 43-ата минута Рубен Семедо фаулира Сотириу на границата на наказателното поле и получи жълт картон, а Кирил Десподов изпълни прекия свободен удар и прати топката на сантиметри над вратата.

Малко след почивката Бърнард Текпетей бе фаулиран от Папе Сисе на границата на наказателното поле и този път в 50-ата минута Кирил Десподов прехвърли стената, вкарвайки за 0:1. Домакините се опитаха бързо да отвърнат на удара и в 57-ата минута имаха добра възможност да изравнят. Матийо Валбуена центрира от фаул в наказателното поле, където Ахмед Хасан отправи удар с глава, но Кристиян Кахлина спаси. Шест минути след това Текпетей шутира от далечна дистанция и Цоколакис изби в корнер с блестяща намеса.

В 65-ата минута Ахмед Хасан се отскубна от защитата на Лудогорец, но Вердон го застигна и спечели дуела рамо в рамо. Домакините имаха претенции за нарушение и протестираха бурно, след което треньорът Педро Мартинс получи официално предупреждение от съдията Боби Мадън. Две минути по-късно Кирил Десподов получи подаване по лявото крило и успя да намери Пиерос Сотириу в наказателното поле на домакините. Кипърецът си нагласи топката да шутира, но Ба се хвърли в краката му и успя да блокира удара. Олимпиакос натисна и в 87-ата минута резервата Агуибу Камара получи топката в наказателното поле, след което шутира през човек и изравни за 1:1.

Реваншът между двата тима в Разград е след седмица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 21 Отговор
    както ви обясних,но вие не разбрахте...Играчите на лудогорец не струват парите дадени за тях.Треньорът Дамбраускас нареди мача 2:0,3:0 3:1...те го оср...ха до 1:1.В Отборът на Лудогорец има един качествен играч и това е ТРЕньорът им.
  • 2 ГДР-иеца който говори на ГДР-ииски!!

    13 2 Отговор
    Добре играха на тая жега лежерно мачле имаше интрига!
  • 3 Брей

    34 2 Отговор
    Не съм вярвал, че Лудогорец може да играе отново по този начин. Колко вреден е бил наистина пътническият влак Кешеру. А Десподов лети като орел, чак от средата на терена като затича, сам си прави положенията. Най-сетне Лудогорец отново има интересна визия в атака. Оптимист съм, че и в Разград ще им вкараме един гол, два ще малко трудно, за съжаление вратарят им доста ги спасява, а и те имат класа, та не можем да ги подценяваме. Но определено двубоят ме заинтригува. Имаме шансове.

    Коментиран от #6

  • 4 Ако имахме

    17 2 Отговор
    още един като Десподов, щяхме да правим барцелонски атаки 😉
  • 5 ФънФън

    12 13 Отговор
    в средата на защитата е Пластун,а в ляво е Бастун, всички злини за лудогорец дойдоха от тоя дървеняк, че и капитан, а кире космонафтина , празна врата не улучи ............... жалко за останалите които се стараха.
  • 6 Bai Nudals

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "Брей":

    Брей имате шансове ти фен на този отбор ли си. Голът на чужд терен не се зачита,така че делиорманци започват от 0:0.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Левскар

    22 1 Отговор
    Мача в Разград ще е тактика.Успех на Лудогорец защото показаха че са класа над другите в БГ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Епидем

    0 1 Отговор
    Ивчо, те просто изпуснаха класическа победа, а не са успели да вземе добър резултат.
  • 11 Само питам

    0 0 Отговор
    Къде са ония великите? Чорбарите и милиционерите май живеят само на спомени. Като дърти пенсионери са
    -Ей спомняш ли си как едно време играеме футбол ???
    Да де,едно време ,не и сега !!!