Last news in Fakti

6 Август, 2021 13:07 4 075 9

Президентът на Барса даде обширно обяснение за раздялата с Меси

  • лионел меси-
  • лео меси-
  • меси-
  • барселона-
  • жоан лапорта

"Договорът на Лео означаваше приемане на споразумение, което не беше от полза за Барселона. Меси искаше да остане в клуба, както и ние", каза Лапорта

Президентът на Барса даде обширно обяснение за раздялата с Меси - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде специална пресконференция, в която да обясни как се стигна до раздялата между клуба и Лионел Меси.

„Тук съм, за да обясня какво се случи с Лео Меси. Първо искам да кажа, че получихме лошо наследство и сметката за заплатите представлява 110% от приходите на клуба. Правилата, с които управляват Ла Лига, отбелязват някои ограничения и ние няма как да ги пренебрегнем. Това го знаехме, откакто пристигнахме в клуба. Цифрите, които направихме след първите прогнози на одит, са много по-лоши от това, което ни беше казано и това, което очаквахме. Това доведе до много по-големи загуби и дългове. Имаме текущи договори и заплати с големина, които не позволяват да се вмъкнем в правилата на лигата“, заяви Лапорта.

„Финансовият фейърплей в Ла Лига е различен и критерият за пари не се спазва. Не можахме да се вместим в първия договор на Лео Меси, който ще обясня подробно. За да има този фейърплей, Барселона трябваше да подкрепи договор, който да служи като ипотека на клуба в продължение на половин век. Не желая да ипотекирам правата на клуба за никого. Имаме институция, която е пред всичко, дори и за най-добрия играч в света. Винаги ще му бъдем благодарни“, добави още той.

“Причините, поради които не успяхме да постигнем споразумение са много обективни – икономическото положение на клуба и инвестицията от това. Надхвърлихме бюджета ни за заплати. Нямахме време да обърнем тази ситуация. Договорът на Лео означаваше приемане на споразумение, което не беше от полза за Барселона. Меси искаше да остане в клуба, както и ние. Волята на играча беше решаваща. Искам да благодаря на страните, които преговаряха. Най-добрият играч в света има други предложения и дойде моментът, в който трябва да оставим емоциите навън. Трябва да се придържаме към правилото на Ла Лига, въпреки че смятаме, че е нужно да е по-гъвкаво. Лео заслужава всичко. Той е показал своята благодарност към Барселона и желанието си да остане. Тъжен съм, но съм убеден, че съм направил най-доброто за клуба“, каза президентът на каталунците.

„Лео оставя отлично наследство. Той е най-успешният играч в историята на клуба, оставяйки прекрасна следа в историята на Барселона. Най-добрият сега. Надявам се, че можем да преодолеем този момент и сега започва нова ера. Ще говорим за преди и след Лео. Изказваме вечна благодарност към Меси“, добави още той.

„Не искам да давам фалшиви надежди. Футболистът има и други предложения и има ограничено време. Преговаряхме повече от два месеца и бяхме готови с договора. Меси улесни клуба и смятахме, че контрактът отговаря на Ла Лига, в други страни работи, но тук не е прието. След това преминахме към петгодишен договор, който Лео отново прие. Вярно щяхме да получим пари, но да ипотекираме телевизионните права за половин век не е в най-добрия интерес на клуба. Барселона е над всичко“, заяви Лапорта.

„Ще ви дам информация, че лимитът на заплатите, с който можем да се сблъскаме, е с правилото 4 към 1. За да имаме 25 милиона за заплати, трябва да освободим 100. Това са много футболисти. Ръководството работи за намаляване на възнагражденията. Има играчи, с които сме постигнали споразумение, но с други не е толкова лесно. Намираме се в блатист терен, който носи много рискове. Преброявайки това, което беше планирано с Лео, ние имахме 110% от бюджета за заплатите по отношение на доходите на клуба. Това е следствие от прекомерните инвестиции, които са направени преди това. Защо Агуеро, Депай и Емерсон се вписват в бюджета? Те дойдоха в Барселона, приемайки някои условия и това трябва да бъде оценено“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    25 0 Отговор
    Значи толкова години печелят милиарди ,не играха половин година и вече са с дългове....явно всичко е кредити

    Коментиран от #2

  • 2 Пурко

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    Добро утро Свате ....
  • 3 Гошо

    18 0 Отговор
    Барса е лидер по неизгодни трансфери. И колко си тръгнаха като свободни агенти .....
  • 4 Пълни

    8 0 Отговор
    глупаци са това барцелонците. Миналата година, когото Меси искаше да се маха, ако го бяха продали, сега щяха да имат пари и за качествена селекцияи за заплати. То така и с него в първенството не направиха нищо.
  • 5 Пълни

    3 1 Отговор
    глупаци са това барцелонците. Миналата година, когото Меси искаше да се маха, ако го бяха продали, сега щяха да имат пари и за качествена селекцияи за заплати. То така и с него в първенството не направиха нищо.
  • 6 българин

    7 1 Отговор
    Жалко за Барселона. Един славен отбор става жертва на мъгляви перспективи на една глупава, неосъществима идея. Каталуния няма да приеме това.

    Коментиран от #7

  • 7 АЙ СТИГА БЕ

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Eдин отбор създаден от Кройф, Неескенс и Решак (Рексач), в който най-добрите футболисти бяха Иниеста и Шави, в момента плаче, защото джуджето иска пари

    Коментиран от #8

  • 8 Гогето

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Меси е N 1!Меси е гений във футбола!Иниеста и Шави даваха пасове,но Меси вкарваше и нокаутираше.Успех му желая където и да отиде.
  • 9 Нервак

    4 0 Отговор
    Абе извън темата, ама тоя яко прилича на Батето