Last news in Fakti

10 Август, 2021 09:26 1 914 2

Лудогорец излиза, за да завърши започнатото срещу Олимпиакос

  • лудогорец-
  • олимпиакос-
  • квалификации-
  • шампионска лига

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас едва ли ще направи драстични промени в състава си

Лудогорец излиза, за да завърши започнатото срещу Олимпиакос - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец приема Олимпиакос в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът е от 21:00 часа в Разград, а първата среща на "Йоргос Караискакис" завърши 1:1. "Орлите" бяха близо до успеха в Гърция, след като Кирил Десподов вкара в 50-ата минута, но Агуибу Камара изравни малко преди края.

Шампионът на България ще направи всичко тази вечер, за да довърши задачата, покорявайки Олимп, и да елиминира именития си съперник. Залогът е много голям. Лудогорец и Олимпиакос влизат в спор за 5 милиона евро. Това са парите, които УЕФА предвижда за загубилия плейофа за влизане в Шампионската лига. Припомняме, че Лудогорец или Олимпиакос ще се изправи на прага на групите срещу победителя от двойката Малмьо - Рейнджърс (б.р. - шведите надделяха с 2:1 у дома), а сумата се полага на загубилия плейофа.

Ако Лудогорец не успее да елиминира Олимпиакос, евроучастието на тима продължава. "Орлите" ще се изправят срещу победителя в двойката Линкълн Ред Импс и Слован (Братислава) за място в групите на втория по престиж европейски клубен турнир - Лига Европа. Това обаче е план "Б" пред тима на Валдас Дамбраускас, който преследва ново участие в групите на Шампионската лига.

Близо десетте милиона лева всъщност са минимумът, който ще получи победителят днес, тъй като двата тима вече си заработиха и други средства. При най-лошия сценарий - отиване в групите на Лигата на конференциите, на всеки клуб се полагат по 2,94 милиона евро. Тази сума на практика вече е гарантирана на Лудогорец и Олимпиакос. Влизане в групи на Лига Европа пък носи 3,63 млн. евро.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас едва ли ще направи драстични промени в състава си. Той трябва да избере заместник на наказания заради натрупани картони Бърнард Текпетей. Вероятно мястото му на левия фланг ще заеме Вандерсон. Другият вариант е Мавис Чибота.

На вратата отново ще е Кахлина, а пред него в защита Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи ще са двойката опорни халфове, а Каули Оливейра ще е плеймейкър. Намиращият се в отлична форма Кирил Десподов ще атакува по десния фланг, помагайки на Пиерос Сотириу, който повежда нападението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудогорец

    9 1 Отговор
    игра учудващо добре в първия мач , честно казано даже заслужаваха да победят. но мач с мач не си прилича , особено когато отборите са горе долу равностойни. Успех , ще бъде яко отбор от нашата първа лига да победи Олимпиакос :)
  • 2 Денислав

    5 1 Отговор
    Като човек, който винаги се радва на български отбор играещ подобни мачове мога да кажа:
    Лудогорец беше и към момента си е по-добрия отбор с по-културните фенове с по-добрата тактика и разбиране.
    Успех и това е