Last news in Fakti

10 Август, 2021 16:21 3 632 4

България в Топ 10 на най-успешно представилите се на Олимпийските игри в Токио

  • стойка кръстева-
  • бокс-
  • импийски игри-
  • токио 2020

Златният медал, който Стойка Кръстева спечели в турнира при дамите до 51 килограма, изстреля страната ни на осма позиция в подреждането по отличия

България в Топ 10 на най-успешно представилите се на Олимпийските игри в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Българският бокс се нареди сред десетте най-успешно представили се на Олимпийските игри в Токио. Това показва класирането по медали от надпреварата в този спорт в японската столица.

Златният медал, който Стойка Кръстева спечели в турнира при дамите до 51 килограма, изстреля страната ни на осма позиция в подреждането по отличия.

България заема позиция пред една от големите сили - САЩ. Американците спечелиха четири отличия, но останаха без титла (3 сребърни и 1 бронз), което им отреди десето място в класирането.

Лидер е Куба с 4 златни и 1 бронз, следвани от Великобритания (2-2-2) и боксьорите на Русия (1-1-4).

Зад родината ни се намират още сили като Украйна, Армения и Италия. Общо 25 държави успяха да стигнат до отличията в Токио. На ринга в японската столица пък се качиха боксьори от 81 страни.

В класирането по нации България заема 12-ата позиция с 9 точки. Това е така и заради победата на Даниел Асенов на 1/16-финалите в категория до 52 кг.

България в Топ 10 на най-успешно представилите се на Олимпийските игри в Токио


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Вълкът

    4 0 Отговор
    Браво на "жените", петно за "мъжете"!
  • 2 Бел

    0 0 Отговор
    Заслужено сме в Топ 10!
  • 3 Сандо

    4 1 Отговор
    Най-лошият вид измама е самоизмамата!
  • 4 кочо

    0 0 Отговор
    ФЕДЕРАЦИИТЕ ПО БОКС И БОРБА МЪЖЕ ДА СЕ ЗАКРИЯТ.