Last news in Fakti

25 Август, 2021 19:05 1 951 5

Григор Димитров посочи най-значимия мач в кариерата му досега

  • григор димитров-
  • гришо-
  • роджър федерер-
  • значим мач

Топ тенисистът ни посочи и кой от турнирите от Големия шлем му е любим

Григор Димитров посочи най-значимия мач в кариерата му досега - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Григор Димитров даде интервю пред журналиста Хорхе Алферес за мексиканското списание "Карас". Запитан кой от турнирите от Големия шлем му е любим, българинът отговори: "Всички са специални по свой начин, но може би трябва да кажа, че "Уимбълдън" е моят фаворит. Историята и традициите го превръщат в толкова специално място за всички тенисисти и публиката. Освен това, обичам да играя на трева", признава българиннът.

“Харесва ми да играя и в Мексико. Акапулко и Лос Кабос са много красиви като локация, феновете са страхотни, а организаторите винаги са ни карали да се чувстваме като у дома си. В Мексико съм бил на места, като Ла Кебрада в Акапулко и Баия Санта Мария в Лос Кабос. В Ла Кебрада се качихме до върха на скалата, откъдето се хвърлят скачачите. Тези момчета наистина са смели! Надявам се в бъдеще да успея да пътувам из Мексико и да видя пирамидите на маите", сподели Димитров пред събеседника си, цитиран от tennis24.bg.

Попитан дали има напрежение, когато си един от най-добрите тенисисти в света, той отговори: "Напрежението е част от нашия спорт. С времето трябва да се научиш да играеш с него и дори да извличаш полза от това. Мисля, че ключово е да бъдеш постоянен в ежедневната си работа, както физическа, така и психическа, да контролираш нещата, които можеш, и да вярваш в целия процес".

"Какво е да играеш на корта срещу идола си Роджър Федерер?", запита Алферес. "Роджър е невероятен играч. Винаги съм се възхищавал на постоянството му и на всичко, което направи за прогреса на тениса. Между другото, това, което направи на "Уимбълдън", е невероятно. Мачът ми с него на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ без съмнение беше кулминацията на кариерата ми засега", откровен бе Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    4 4 Отговор
    Всеки мач на Григоръ е една голяма гришня!🤡👍

    Коментиран от #3

  • 2 Перо

    8 1 Отговор
    Лолитко има спомени от участия в екскурзии /турнири/ и лолитки,няма от награди и за това не го пишете “топ”! Хората се възхищават от Джокович: топ състезател,народен човек,спонсор при природни и здравни катаклизми,обичащ децата и играещ с тях,Любимец на всички в Сърбия,умеещ да се забавлява с обикновените хора,отговорен човек със здраво семейство!

    Коментиран от #4

  • 3 хапа и лягай

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    ..........................
  • 4 ти кой си ве

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    ....................................
  • 5 разума

    1 0 Отговор
    И ББ посочи най значимия мач в кариерата си. И какво ни грее това нас