Last news in Fakti

27 Август, 2021 17:41 1 453 0

Макс Верстапен над всички във втората тренировка преди Гран При на Белгия

  • макс верстапен-
  • втора тренировка-
  • гран при на белгия

Пилотът на Ред Бул записа време от 1:44.472 с меките сликове на Пирели, като по този начин той бе с 0.041 секунди по-бърз от победителя в първата тренировка - Валтери Ботас

Макс Верстапен над всички във втората тренировка преди Гран При на Белгия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Макс Верстапен оглави класиране след края на втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Белгия, с която се подновява сезон 2021 във Формула 1 след едномесечната лятна пауза.

Пилотът на Ред Бул записа време от 1:44.472 с меките сликове на Пирели, като по този начин той бе с 0.041 секунди по-бърз от победителя в първата тренировка - Валтери Ботас. Финландецът, както и неговият съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън, направи своите най-добри обиколки със средно твърдите гуми, въпреки че направиха опити и с меките. И двамата обаче не успяха да подобрят своите времена с меките сликове, като Хамилтън остана трети в подреждането с пасив от 0.072 спрямо своя основен съперник за титлата Верстапен.

Четвърто време в хода на вторите 60 минути за подготовка даде Фернандо Алонсо за тима на Алпин, който бе с 0.481 по-бавен от първия. Петицата с общ пасив от 0.493 затвори Пиер Гасли, който по-рано днес бе трети в първата тренировка, която въпреки прогнозите се проведе при сухи условия в нейната по-голяма част.

Въпреки това сесията бе прекъсната 16 минути преди нейния края след като Шарл Леклер се удари в стената на седми завой. Монегаскът загуби контрол над своя болид на Ферари на изхода от шестата крива, което го изпрати директно в предпазните заграждения.

При подновяването на сесията с оставащи десет минути всички пилоти излязоха на пистата за да проведат своите състезателни симулации преди неделното състезание. Само шест минути по-късно обаче червените флагове отново бяха показани след инцидент на Верстапен отново в същия участък от пистата.

Грешката на най-бързия пилот днес обаче дойде на изхода от седмия завой и той нямаше шанс да спре своя автомобил преди той да се удари в стената. За щастие на Верстапен сесията не бе възобновена и така той не изгуби нито секунда за подготовка в рамките на първите две тренировки на „Спа“.

Последната подготвителна сесия преди квалификацията за Гран При на Белгия е предвидена за утре в 13:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА