Last news in Fakti

27 Август, 2021 20:57 1 620 4

Славия пречупи 10 от ЦСКА 1948 в самия край

  • славия-
  • цска 1948-
  • 2:1-
  • efbet лига

"Белите" получиха и реализираха дузпа в добавеното време на срещата и така спечелиха с 2:1

Славия пречупи 10 от ЦСКА 1948 в самия край - 1
Кадър: Diema sport

Отборът на Славия е новият лидер в efbet Лига, след като победи по изключително инфарктен начин ЦСКА 1948 с резултат 2:1 във втория двубой от шестия кръг на шампионата. Радослав Кирилов откри резултата след половин час игра, но Георги Ангелов изравни в 73-ата минута. Кирилов донесе успеха за домакините след гол от дузпа в 97-ата минута. "Червените" трябваше да играят с човек по-малко от 71-ата минута, когато бе изгонен Костадин Илиев.

Гостите стартираха много добре и можеха да поведат още във втората минута, когато обаче удариха греда. Топката бе изритана в половината на домакините, където Денислав Александров изведе Георги Русев на добра позиция. Крилото надбяга Георги Вълчев и прокара топката покрай Светослав Вуцов, но тя се отби от лявата греда на „белите“.

В 14-ата минута Калоян Кръстев стреля, но много слабо и неточен.

Две минути след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на гостите, но последваха само два блокирани удара.

В следващите минути Славия имаше териториално предимство, но до опасности пред вратата на Наумов не се стигаше.

След точно половин час игра "белите" откриха резултата. Андреа Христов предостави прекрасно подаване отдясно в наказателното поле, където на далечната греда Радослав Кирилов изпревари Стивън Кирилов и с глава засече във вратата на Наумов – 1:0.

В 41-ата минута Славия поиска дузпа, след като Димитър Пиргов игра с ръка в наказателното поле, но след проверка със системата ВАР, съдията прецени, че ситуацията не предполага посочване на бялата точка.

На почивката беше извършена промяна в състава на гостите. Марио Дилчовски замени Стивън Кирилов.

В 50-ата минута Георги Русев стреля от дъгата пред наказателното поле, но покрай дясната греда на Вуцов.

През втората част темпото на игра спадна и ситуации пред двете врати липсваха.

В 71-ата минута ситуацията за гостите стана много тежка. Втори жълт и съответно червен картон за Костадин Илиев заради грубо нарушение срещу Тони Тасев.

Само две минути след това обаче те успяха да изравнят резултата след великолепно попадение. Гостите организираха добра атака отляво, като разиграха добре пред наказателното поле, а Антон Бакалов комбинира с Ангелов, който необезпокояван шутира от около 30 метра по тревата и намери долния ляв ъгъл на Вуцов за 1:1.

Славия можеше отново да поведе секунди след изравняването. Топката бе изсипана пред наказателното поле на гостите, където никой не игра с нея и тя попадна в Ради Кирилов, който влезе в пеналтерията и шутира, но над вратата, като е имало и рикошет в играч на „червените“.

В 83-ата минута Славия имаше нов шанс, но двойно спасяване направи Наумов. Тони Тасев засече с глава центриране на далечната греда, но Наумов беше покрил близкия си ъгъл и спаси. Топката попадна в Ертан Томбак, който шутира извън наказателното поле, но отново Наумов се намеси и изби в корнер.

Минута преди края на редовното време ЦСКА 1948 имаше страхотна възможност да обърне резултата. Топката бе центрирана от корнер, но беше изчистена. Тя обаче попадна в Ангелов, който стреля силно, но покрай дясната греда на Вуцов, като е имало и рикошет.

В проточилото се продължение, и по-точно в неговата седма минута Радослав Кирилов реализира отсъдена в полза на Славия дузпа и така "белите" спечелиха мача с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудогорец 2

    5 1 Отговор
    Паднаха
  • 2 Дузпа нямаше

    4 3 Отговор
    Мутрата венци е платил където трябва. Не го ли е срам
  • 3 Фен

    5 0 Отговор
    Фалшивото ЦСКА получи заслуженото.
  • 4 днес

    1 0 Отговор
    Този журналист разказва совбодни съчинения! Докога лица, неразбиращи от футбол, ще коментират футболни срещи?
    Господин Ковачев, първият гол на Славия не е след удар с глава. След центрирането на Христов, Ради Кирилов засече топката с десния крак, обърна посоката и отбеляза пърия гол за мача.
    Относно "поисканат дузпа" в 41-та минута, не главият съдия решава дали има спорно положение, а колегите му, отговарящи за ВАР!
    Нарушението за дузпа бе в даденото допълнително време, а поради забавяне и проверка с ВАР - дузпата бе изпълнине в 97-та минута!
    Ех, журналя от факти, поне като пишете - гледайте, маските не ви пречат на очите, но може би на акъла!