Last news in Fakti

8 Септември, 2021 10:28 1 753 2

ФИФА предприе първи действия след скандала на мача Бразилия - Аржентина

  • бразилия-
  • аржентина-
  • фифа

Пресслужбата на международната футболна централа обяви, че са започнати дисциплинарни процедури срещу националните федерации на двете държави

ФИФА предприе първи действия след скандала на мача Бразилия - Аржентина - 1
Снимка: БГНЕС

ФИФА предприе първите си действия след скандала по време на световната квалификация между Бразилия и Аржентина в неделя вечерта.

Пресслужбата на международната футболна централа обяви, че са започнати дисциплинарни процедури срещу националните федерации на двете държави – Бразилската футболна конфедерация (CBF) и Аржентинската футболна асоциация (AFA).

Голямото футболно дерби на Южна Америка беше прекратено в седмата минута, след като представители на бразилската национална агенция за санитарен контрол (Anvisa) и полицията нахлуха на терена и опитаха да арестуват аржентинските национали Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Кристиан Ромеро и Джовани Ло Селсо. Четиримата е трябвало да се подложат на 14-дневна карантина, след като преди това са пребивавали в Англия, където играят за клубните си отбори.

„Няколко официални лица, полиция и служители на санитарните служби са нахлули на терена малко след началото на мача, за да депортират футболисти. Това е безумие, но въпреки това трябва да решим този проблем“, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    6 3 Отговор
    Значи за Бай Х@Й 14 дена карантина е нормална процедура, ама за някакви ритнитопковци - било прецедент ‼️ Що не ФИФА, ФАФА, ФУФА .....‼️
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    ФИФА УЕФА КОРУПЦИЯ