Last news in Fakti

9 Септември, 2021 12:04 1 373 0

COVID продължава да "спъва" Кими Райконен

  • кими райконен-
  • гран при на италия-
  • монца

41-годишният състезател остава в изолация у дома, обявиха от екипа на "Alfa Romeo"

COVID продължава да "спъва" Кими Райконен - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен ще пропусне второ състезание заради коронавирусна инфекция, след като беше изключен от Гран при на Италия в неделя в Монца.

41-годишният състезател остава в изолация у дома, обявиха от екипа на "Alfa Romeo". Финландецът не успя да се състезава на Гран при на Нидерландия миналия уикенд.

Робърт Кубица ще замени още веднъж Райконен, както направи в Зандфоорт, където завърши 15-ти, въпреки че пое колата преди последната тренировка.

"Първо, искам да споделя най-добрите си пожелания за Кими: Надявам се, че той ще се възстанови напълно и скоро ще се върне в пилотската кабина", каза Кубица.

"Очаквам с нетърпение състезанието в Монца, невероятна писта, в която претендирах за първия си подиум, през 2006 г. Доволен съм от това, което направих в Нидерландия и нямам търпение да помогна на отбора още веднъж в Монца", заяви Кубица.

41-годишният Райконен вече заяви, че ще прекрати кариерата си в края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА