16 Септември, 2021 17:15 6 594 8

Най-успешната гимнастичка в историята: ФБР прикри един сериен насилник на деца

  • симон байлс-
  • лари насар-
  • лари насър

"Те не искаха да зачетат и се опитаха да прикрият моята травма", заяви Байлс пред Сената на САЩ

Най-успешната гимнастичка в историята: ФБР прикри един сериен насилник на деца - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Симон Байлс, която е най-успешната гимнастичка в историята, даде показания пред Сената на САЩ във връзка със сексуалното насилие, на което тя и още стотици други гимнастички, са били подложени от бившия доктор на американския национален отбор по спортна гимнастика - Лари Насар.

В началото на 2018 година Насар бе осъден на доживотен затвор, след като се призна за виновен по обвиненията, че в продължение на години е издевателствал над повече от 330 момичета под претекста, че извършва "медицински процедури". Впоследствие Сенатски комитет започна разследване на бавната и неточна реакция на ФБР по случая, като вчера показания пред комисията дадоха Байлс и три нейни бивши съотборнички - Али Райсман, Макайла Мароуни и Маги Никълс, както и директорът на ФБР Кристофър Рей.

"Виня Лари Насар, но също така виня системата, която му позволи и помогна да издевателства над нас. Ако позволиш на един хищник да наранява деца, последствията ще са бързи и тежки", каза през сълзи Байлс. От показанията на гимнастичките стана ясно, че агентите на ФБР в Индианаполис, пред които са направени първите показания срещу Насар, са се опитали да прикрият престъпленията на извършителя.

"Те не искаха да зачетат и се опитаха да прикрият моята травма. Предпочетоха да си измислят лъжи за това, което съм казала, за да прикрият един сериен насилник на деца. Какъв е смисълът да съобщаваме за това насилие, щом нашите ФБР агенти ще заровят казаното в някое чекмедже?", заяви олимпийската шампионка от Лондон Мароуни.

Капитанката на националния отбор на Игрите през 2012 и 2016 Али Райсман изрази отвращението си от това, че все още "се бори, за да получи най-елементарни отговори и да види понасяне на отговорност". "През последните години стана болезнено ясно как възстановяването на една жертва е афектирано от отношението към случилото се", каза Райсман.

Директорът на ФБР Кристофър Рей, който застава начело на агенцията след проведеното разследване, призна, че агенти на бюрото са допуснали "фундаментални грешки" и са проявили "непростимо поведениe" по случая. Той заяви, че един от виновниците е бил освободен миналата седмица, а другият се е пенсионирал, преди да може да понесе дисциплинарна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирчо

    23 0 Отговор
    ФБР е много общо. „Хората“ прикрили серийния насилник на деца си имат име и адрес (някой беше казал)...
  • 2 rusnak

    19 2 Отговор
    Толкова е зобила милата цяла кариера, че сега това дава психическите отражения. Но че ФАЩ добитъке са серийни убийци и изнасилвачи е исторически доказано.

    Коментиран от #4

  • 3 ГЕРБ=БСП=ДПС

    17 1 Отговор
    "... aгeнти нa бюрoтo ca дoпуcнaли "фундaмeнтaлни грeшки" и ca прoявили "нeпрocтимo пoвeдeние" пo cлучaя."

    Каква наглост от диреектора на ФБР, американски служители на правосъдието са извършили престъпление, като са прикрили изнасилвач на деца. А директора вместо за престъпление говори грешка.

    Навсякъде по света има престъпници в полицията. ни само в България има полицаи побойници и убийци. Но засега само в България "правосъдието" в лицето на прокуратурата ги прикрива. В другите държави, поне прокуратурата и праводсъдието кокото и да са корумпирани, пи скандлни случаи реагират що годе адекватно.
  • 4 как цап

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "rusnak":

    колко личинуси отисоха днес в орския с рай 😊?
  • 5 Гарвана

    5 0 Отговор
    Тази скоро ще обеси на дръжката на бравата.
  • 6 123

    13 0 Отговор
    Нормално за сатанинска Америка
  • 7 СлънчогледкА

    0 0 Отговор
    Защо , щом е имало прикриване на данни от ФБР , тези десетки и стотици жертви не са огласили това пред медиите ? Нали САЩ са НАЙ-демократичната , НАЙ-плуралидтичната и НАЙ-справедливата държава в света , та и даже във ВСЕЛЕНАТА ?
  • 8 Брайсън ДеШамбо

    0 0 Отговор
    Да им пратим ли ГЕШЕВ , за да се САМОсезира ? И бат Бойко , да разпореди спешно асфалтиране на пъгя до ФБР !