17 Септември, 2021 22:43 2 152 1

Ботев (Пловдив) спечели Дербито на Тракия срещу Берое

  • ботев (пловдив)-
  • берое-
  • 2:1-
  • efbet лига-
  • дерби на тракия-
  • дербито на тракия

Началото на мача не предложи интересни голови ситуации пред двете врати

Ботев (Пловдив) спечели Дербито на Тракия срещу Берое - 1
Снимка: Ботев (Пловдив)

Ботев (Пловдив) спечели Битката за Тракия и продължава с доброто си представяне до момента през сезона. Тимът на Азрудин Валентич надигра Берое с 2:1. Емануел Току (70) изведе домакините напред, а Па Конате (85) удвои. Александър Цветков (90+3) отбеляза почетно попадение за гостите в добавеното време. Преди началото на срещата Тодор Неделев получи фланелка за своя мач номер 200 в елита на България. Тя му беше връчена от друга легенда на "канарчетата" - Атанас Пашев. Успехът днес прати "канарчетата" временно на първото място с актив от 17 точки. Втори е Лудогорец с 15 точки, но и три мача по-малко. Славия пък е трети с 14 точки и мач по-малко от пловдивчани.

Началото на мача не предложи интересни голови ситуации пред двете врати. Първата по-добра възможност за гол беше на сметката на домакините в 19-ата минута. Маркиньос разигра добре с Неделев, а националът на България подаде към бразилеца в наказателното поле. Той овладя, завъртя се, но нанесе твърде слаб удар и стражът на гостите улови лесно.

Отговорът на Берое беше дълго владение на топката. Заралии натиснаха "канарчетата" в тяхната половина, но трудно намираха правилния път до удар към вратата. В 33-ата минута по-активните действия на гостите доведоха до отлична възможност за попадение. Василев центрира от левия фланг, а Алиун Фал изпревари защитник и стреля с глава. Ударът му обаче срещна дясната греда на вратата зад Аргилашки.

В 39-ата минута Неделев и Току направиха двойно помежду си, а последният отправи удар от далечна дистанция, който беше много неточен. Две минути по-късно Омар Сако беше изпуснат в наказателното поле след центриране от корнер. Снажният бранител стреля с глава, а ударът мина много близо до страничната греда.

В 47-ата минута мощен шут на Неделев попадна в ръцете на Бакер. Точно пет минути по-късно и Ботев удари гредата при доста комична ситуация. Центриране на Николай Минков от десния фланг прехвърли цялата защита в зелено. Топката стигна до Па Конате, който не я очакваше. Тя се удари в крака му и се насочи към обратния ъгъл. Бакер пък беше изненадан от всичко това и изгледа как топката се отби в гредата му, след което я улови.

Малко по-късно Реян Даскалов пробва късмета си с шут от далечна дистанция. Имаше сила в изстрела, но не и точност. В 61-ата минута Лебон се пребори за топката, комбинира с Тунгара, а халфът влезе остро към пеналтерията. Последва удар по земя, който за късмет на Аргилашки беше насочен право в него.

В 65-ата минута Па Конате пропусна най-чистата възможност за гол до момента в мача. Топката падна на крака му в малкото наказателно поле, но стреля високо над вратата.

Така се стигна до 70-ата минута, в която Емануел Току накара всички в Коматево да изригнат от радост. Той получи топката извън наказателното поле, след което стреля в долния ляв ъгъл на вратата зад Бакер. Ударът му не беше силен, но беше изключително прецизен и се отби в гредата, след което топката се оплете в мрежата.

В 85-ата минута Па Конате като че ли сложи точка на спора с втори гол във вратата на Берое. Този път той беше на точното място в точното време и успя да затвори добре центриране на Маркиньос от десния фланг. Конате бе на втората греда и атакува чудесно топката, като протегна крак.

В добавеното време Александър Цветков отбеляза почетно попадение за гостите след заспиване в защитата на Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковачев, некадърник

    2 0 Отговор
    Журналистчето, по-тъпо подзаглавие не може никой да измисли. Ти дори не си прочел текста за мача, просто си го копирал от друг сайт, некадърник.
    Ботев ПД излиза на първо място в класирането с този успех или Неделев с 200 мача в елита с екипа на Ботев са много по-подходящи подзаглавия от твоето: Началото на мача не предложи интересни голови ситуации пред двете врати