Last news in Fakti

18 Септември, 2021 09:52 1 694 25

Феновете ще издържат Левски с по 20 лева на месец членски внос

  • наско сираков-
  • фенове-
  • членски внос

Настоящият мажоритарен собственик Наско Сираков е готов да предостави акциите без никакви финансови претенции на подобен юридически субект

Феновете ще издържат Левски с по 20 лева на месец членски внос - 1
Снимка: БГНЕС

Със завръщането на Станимир Стоилов в Левски все по-сериозно се обсъждат вариантите за трайно излизане от кризата на финансово и управленско ниво. Още при преговорите със Сираков Мъри е споделил идеята, че клубът трябва да се управлява по модела на грандовете в Испания.

Конкретната идея обаче е след учредяването на сдружение на привържениците, те да започнат да издържат Левски с парите от членския внос, който ще събират. Коментираната сума е 20 лева на месец.

Настоящият мажоритарен собственик Наско Сираков е готов да предостави акциите без никакви финансови претенции на подобен юридически субект. Няма да е изненада, ако той бъде конструиран на базата на някои от вече съществуващите фенски организации.

Привържениците на Левски вече на няколко пъти доказаха, че са способни да генерират сериозен финансов ресурс. На практика това, че „сините“ все още не са фалирали, се дължи най-вече на ангажираността и активността на запалянковците. В момента отново те са призовани да осигурят приходи, за да се покрие увеличената заради липса не регулярни плащания в последните месеци вноска към НАП.
Според предварителните разчети Левски ще започне процес на трайно стабилизиране, ако поне 20 000 души се ангажират с плащането на по 20 лева всеки месец. Елементарните изчисления показват, че това ще осигури по 400 000 лева на месец и близо 5 000 000 лева годишно. Към тази сума ще се прибавят приходите и по другите пера в бюджета. Очакванията са при добри резултати още повече фенове да се ангажират.

Юридически е възможно хората с по-големи възможности да плащат повече и да имат по-голям глас в процесите на управление, а и по-голям от дял при разпределението на евентуални бъдещи дивиденти. Привържениците, които формално ще станат и акционери, ще избират президента на мандатен принцип. Идеята е избори да има на всеки три години. Кандидатите ще се конкурират спрямо финансовия принос, който ще осигурят за клуба.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цар Трън

    12 2 Отговор
    ЩО НЯКОЙ НЕ МИ ДАВА ПО 20 ЛВ. ДА НЕ СИ ВАДЯ РЪЦЕТЕ ОТ ДЖОБОВЕТЕ ДА ХОДЯ С ТЪМНИ ОЧИЛА И ДА СЪМ НАЧАЛНИК.
    ПАРОДИЯ
  • 2 ТАКА ДЕ

    10 0 Отговор
    Даваш пари, командваш парада

    Коментиран от #4

  • 3 Лост

    6 3 Отговор
    А ще си спретват ли бой помежду си срещу заплащане?
  • 4 Jacques Yves Moineau

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТАКА ДЕ":

    Представям си ултрасите да командват парада.....майко мила...

    Коментиран от #5

  • 5 ЩО БЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jacques Yves Moineau":

    НА ЗАПАД КАК Е В ПОВЕЧЕТО КЛУБОВЕ

    Коментиран от #18

  • 6 Фен

    9 1 Отговор
    Да даваме ама ако вземат по 1000 лева заплата,а тия манекени са на 10000-30000 хиляди,лев не давам
  • 7 Левскар

    1 1 Отговор
    Първо малко се изопачава, че това е идея на Мъри. Всички много харесваме Мъри, но специално тази идея не е негова и се говори за нея мнооооооого преди дори да се знае че ще дойде. След като дойде Сираков идеята се обмисля сериозно, защото Сираков не е собственик като истински собственик. Идеята е срещу пари феновете да получат акции и всеки акционер да заплаща определена сума на месец за всяка акция. Да се избира управителен съвет от акционерите и той да може да се сменя при не добра работа с мнозинство. Като Левскар виждам голям потенциал в това, но и някои подводни камъни все пак сме Българи, знаем се. Трябва това да се направи няма друг вариант видяхме какво става с тези мутри начело. Идва мутрата налива пари едни договори и после си отива и край договорите остават а пари няма. Ноооо трябва един добър юрист всичко да избистри, колкото и Мъри да не харесва Батков може би трябва отново да се посъветват само по юридическите въпроси до него, разбира се безплатно :).
  • 8 алилуя бейби

    7 0 Отговор
    Добрите левскари трябва припишат къщата и имуществото си на клуба!

    Коментиран от #10

  • 9 Красимир Петров

    7 3 Отговор
    ЗАКРИВАЙ този селски отбор.
  • 10 ОнгоБонго

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "алилуя бейби":

    На добрите ЦСКАри не им пука за клуба. Стоичков може да ги фалира 20 пъти все им е тая. Важното е да има пари за Онго и Бонго.
  • 11 Behemoth

    1 0 Отговор
    Чиститу на фенувити!
  • 12 Петър

    2 0 Отговор
    Не си представям как онези от.епки- друсалки с клубните карти ще дават и по 2 лв на месец ,камо ли по 20. Отделно че и колкото пари да постъпват ,те ще бъдат почти изцяло крадени и надали ще стигат до играчи, персонал, покриване на дългове и т.н.

    Коментиран от #16

  • 13 2loop

    2 0 Отговор
    И 20 стотинки няма да дам
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Левскар

    2 0 Отговор
    На кой да давам на собственика който чака заплата от клуба ли? Е минаха тези времена в които всеки ни лъжеше. Видяхме Сираков как още повече ни закопа за тези близо 2години. Божиновци,Славчевци,Цоневци и тем подобни псевдо футболисти,Михайловци!!!
  • 16 Нормално

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Петър":

    Един ЦСКАар не може да си представи такова нещо нормално :))). Нали вие си оставихте отбора да фалира и не ви пука. Може да провериш колко членски карти има купени от фенове на Левски. Колко фланелки и други артикули. Това е друга култура друг манталитет не се и опитвай, вие искате само отбора ви да има Онго и Бонго и да биете с 1:0.
  • 17 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор
    Идеята може и да проработи, но от Левски
    моментално трябва да изхвърчат комарджията и ревльото. Иначе ще е каца без дъно. Горе долу същото се получи и с ЦСКА при Лупи. Но феновете се усетиха как ги работи мошенгията и го отстреляха. Дано не стане така и с Левски.Щото и по сто лева да дават, всичко ще потъва в нищото. И успех с начинанието!

    Коментиран от #19

  • 18 Ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЩО БЕ":

    Що така заблуждава те наивни и и ти сигурно ще удариш стрик о казиното АБДАЛ ЛИ С ЩОСИ
  • 19 Глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Стою касапина":

    Какъв Сираков, като при този вариант той няма да има акции?

    Коментиран от #20

  • 20 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Глупости":

    Ами чети по - задълбочено. Сираков бил готов да предостави акциите. Ще ги предостави или само е готов? Или може и да не ги предостави. А ревльото? Нямаше ли и той акции?

    Коментиран от #21

  • 21 Акции

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Стою касапина":

    Първо Папазов няма акции, така и не ги прехвърлиха. Второ идеята е да плащаш спрямо акциите. Тоест образно само една акция 20 лева, 5 акции 100 лева. Ако имаш 5 акции имаш обаче 5 гласа. Който плаща поръчва музиката. Но пак казвам тука си трябва адвокат да изпипа нещата, не е толкова просто. Аз лично имам понятие от фирми и няма такава структура щом имаш акции да те задължат да плащаш пари регулярно. Има едно смесване което само адвокат може да го изчисти.

    Коментиран от #22

  • 22 Бай Стою касапина

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Акции":

    Да, имаш право. Трябва добър юрист. Но трябва и добър икономист, който да управлява парите на клуба. Не е ли така?
  • 23 ЕПИхлорХИДРИН

    1 0 Отговор
    Наистина ли тези ФЕНОВЕ са толкова наивни ? Бедняци и обикновени хора да събират пари и дарения , за ......БОГАТАШИТЕ ?
  • 24 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    За да бъде всичко честно и прозрачно , нега ШЕФОВЕТЕ на сините обявят какви са заплатите им и тези на футболистите ! И тогава да искат феновете да даряват по 10-20-50 лева ! Така би било СПРАВЕДЛИВО , нали ?
  • 25 ЛЕСКАР ВАРНА

    0 0 Отговор
    издържайте ги а така а те си сгъват едни пари на месец нали знаете колко на Мъри и екипа му заплатата е 43 000 евро казал ми го е домакина на Левски да знаете