Last news in Fakti

23 Септември, 2021 18:36 1 368 1

Славия затвърди възхода си с победа за Купата

  • славия-
  • марица (пловдив)-
  • купа на българия-
  • 3:1

"Белите" победиха Марица (Пловдив) в града под тепетата

Славия затвърди възхода си с победа за Купата - 1
Снимка: Facebook/Марица (Пловдив)

Славия достигна до 1/8-финалите за Купата на България. "Белите" победиха с 3:1 Марица (Пловдив) в града под тепетата, което вдъхнови агитката им да запее за трофея. Веселин Марчев откри за "пиратите" в 39-ата минута. В началото на второто полувреме Ерол Дост изравни след пас на Тони Тасев. В 60-ата минута резервата Питър Макрилос направи 2:1 за гостите от София. В добавеното време Георги Вълчев оформи крайния резултат с точно изпълнена дузпа.

Срещата започна с положение за домакините, отразено по блестящ начин от Светослав Вуцов. Вратарят на белител спаси на голлинията удар с глава на Марчев, който посрещна центриране на Станислав Маламов. Скоро след това крилото на Славия Радослав Кирилов пропусна идеална възможност на празна врата. В 25-ата минута хората на Златомир Загорчич достигнаха до гол след центриране на Тони Тасев, но страничният съдия маркира засада. Няколко минути по-късно на стадиона в Пловдив се появи бившият национал Валери Божинов, който поддържа форма с белите. На трибуните бяха още Георги Иванов - Гонзо, Атанас Узунов и селекционерът на младежите Александър Димитров.

В 37-ата минута Илия Николов спаси нов изстрел на Кирилов, който не успя да завърши с гол комбинация с Борис Димитров. В ответната атака Маричката поведе! Марчев получи топката на десния фланг, пробива към дъгата на наказателното поле и с чудесен шут с левия крак опъна мрежата зад Вуцов - 1:0! После нов пропуск на славистите - Димитров не уцели рамката с глава, а малко по-късно вратарят на домакините спаси удар на Иван Минчев.

В началото на второто полувреме гостите достигнаха до бърз обрат. В 52-ата минута Ерол Дост засече пред голлинията на Марица подаване на Тасев и резултатът беше изравнен. След 7-8 минути Дост центрира меко в наказателното поле, а оставеният непокрит Питър Макрилос, който секунди по-рано се беше появил като резерва, намери мрежата - 2:1 за Славия!

Макрилос, който раздвижи добре атаката на "белите", имаше още една-две възможности за гол до края на мача, а в един момент голът за Славия висеше на косъм, но Георги Иванов изчисти със задните си част пред голлинията. В добавеното време Милен Танчев подпря Макрилос в пеналтерията на "пиратите" и съдията Ивайло Ненков посочи бялата точка. Зад топката застана Георги Вълчев, който излъга Илия Николов и фиксира крайното 3:1 за столичани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Славист Варна

    1 0 Отговор
    Тази година /сезон 2021-22 Купата е бяла!