Last news in Fakti

24 Септември, 2021 19:56 1 831 1

Шиникова е на полуфинал в Португалия

  • шиникова-
  • полуфинал-
  • турнир-
  • португалия-
  • йозген-
  • тенис

Българската тенисистка надигра туркинята Пемра Йозген с 6:3, 6:4

Шиникова е на полуфинал в Португалия - 1
Снимка: БГНЕС

Изабелла Шиникова се класира за полуфиналите на турнира на твърда настилка в португалския град Сантарем с награден фонд от 25 000 долара. В четвъртфиналите 29-годишната българка надигра туркинята Пемра Йозген с 6:3, 6:4 за час и 37 минути.

В първия сет играта вървеше равностойно до 3:3 гейма, когато поставената под номер 8 в схемата Шиникова реализира два последователни пробива, за да поведе с 6:3. В началото на втория сет двете тенисистки си размениха по един пробив. Йозген, която е номер 317 в световната ранглиста, направи нов пробив за 4:3, но по подобие на първия сет Шиникова направи серия от три успешни гейма с два пробива, за да затвори втория сет, а с него и мача.

На полуфиналите българката ще играе с победителката от мача между поставената под номер 5 Дария Снигур (Украйна) и Анастасия Тихонова (Русия).

С класирането си за полуфиналите Шиникова си осигури 1 162 долара от наградния фонд и 25 точки за световната ранглиста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннннннннн

    0 0 Отговор
    Изабелла Шиникова се класира за полуфиналите на турнира на твърда настилка в португалския град Сантарем,а хасковският шиник никъде го няма.