Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 19:45 1 606 0

Ботев (Пловдив) отново спечели три точки у дома. Този път жертвата бе ЦСКА 1948

  • ботев (пловдив)-
  • цска 1948-
  • 3:1-
  • efbet лига

Двубоят започна с домакински натиск, като Неделев и Маркиньос отправиха опасни удари, но гостите оцеляха временно след добри намеси на вратаря Наумов

Ботев (Пловдив) отново спечели три точки у дома. Този път жертвата бе ЦСКА 1948 - 1
Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)

Ботев Пловдив победи с 3:1 ЦСКА 1948 в първи сблъсък от десетия кръг в efbet Лига. Головете за "канарчетата" вкараха Тодор Неделев (31-дузпа) и Маркиньос (39, 67), Галин Иванов (49) се разписа за гостите. Тимът на Азрудин Валентич излезе лидер в класирането преди изиграването на останалите срещи. "Червените" пък бяха приземени след възхода, който отбелязаха след идването на треньора Николай Киров.

Двубоят започна с домакински натиск, като Неделев и Маркиньос отправиха опасни удари, но гостите оцеляха временно след добри намеси на вратаря Наумов. Постепенно "червените" изравниха играта и можеха да поведат още с първата си атака. В 14-ата минута Крум Стоянов опита центриране, което се отклони в крака на Янсон и застрашително полетя към вратата на Ботев Пд, но топката обаче се спря в лявата греда на Аргилашки.

Половин час след първия съдийски сигнал „канарчетата“ получиха дузпа. Па Конате проби в наказателното поле, където беше съборен от Денислав Александров. Арбитърът посочи бялата точка, а ВАР потвърди решението му. Тодор Неделев не остави шансове на Даниел Наумов, пращайки го обратния ъгъл - 1:0.

В 38-ата минута Антоан Бароан засече с глава центриране от корнер. Топката се отби от напречната греда, но последва добавка на Маркиньос. Георги Ангелов изчисти около голлинията на ЦСКА 1948, но след проверка с ВАР се видя, че топката е преминала с пълния си обем голлинията и реферът посочи центъра - 2:0.

Втората част започна с една смяна в състава на гостите. Денислав Ангелов замени Симеон Петров, което доведе и до промяна в тактическата постройка на игра. "Червените" заиграха с четирима в отбрана, а веднага същия ход предприе и треньорът на домакините Азрудин Валентич.

Реакцията на Николай Киров бързо даде резултат и още в 49-ата минута Галин Иванов върна едно попадение. В основата на гола беше резервата Денислав Ангелов, който се пребори със Супрайен в наказателното поле на Ботев Пд и за ветерана Галин Иванов не бе трудно да прати топката в мрежата - 2:1.

Гостите продължиха да натискат, но бяха изненадани в 67-ата минута. Неделев изведе Маркиньос на добра позиция в наказателното поле на гостите, а Топузов в стремежа си да избие топката, я продължи към Па Конате. Левият бранител на Ботев без забавяне върна към Маркиньос и той отблизо направи 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА