8 Октомври, 2021 21:00 1 711 2

Рашфорд стана най-младият човек, получил почетна докторска степен от университета в Манчестър

  • маркъс рашфорд-
  • манчестър юнайтед-
  • почетна докторска степен-
  • кампания-
  • висшата лига

Английският национал проведе успешна кампания с ваучери за училищна храна, които да бъдат предоставени на децата през летните ваканции във Великобритания

Рашфорд стана най-младият човек, получил почетна докторска степен от университета в Манчестър - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, стана най-младият човек, получил почетна докторска степен от университета в Манчестър заради кампанията си срещу детската бедност, съобщиха от клуба от Висшата лига в петък.

Английският национал проведе успешна кампания с ваучери за училищна храна, които да бъдат предоставени на децата през летните ваканции във Великобритания. Рашфорд разкри, че е разчитал на такава подкрепа като момче.

23-годишният нападател се присъединява към величията на клуба Алекс Фъргюсън и Боби Чарлтън при получаването на почетната докторска степен, най-високата чест, която университетът в града дава.

"Да бъда тук в присъствието на легенди като Сър Алекс е нещо много специално. Оценявам, че всички отделихте време за мен", заяви Рашфорд на специална церемония на "Олд Трафорд".

"Тук съм, за да получа почетната си докторска степен за работата ми по проблемите на детската бедност", добави той.

Маркъс Рашфорд е помогнал да се съберат около 20 милиона паунда с помощта на благотворителна британска организация за доставка на ястия на семейства с финансови затруднения по време на пандемията коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 8 Отговор
    С тая диплома може и лекар-хирург да стане! Бог да пази да не попадаш на такъв лекар!
  • 2 България

    0 1 Отговор
    В Америка уволниха учител защото неискал да пиши високи не заслужени оценки за диплома на афроамериканци, тук в Великобритания същото, като не може сам да я вземе му я дават доброволно, пълна деградация на Запада