Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 21:15 1 525 2

Вратарят на Реал: УЕФА не мисли за футболистите, а за пари

  • уефа-
  • футболисти-
  • пари-
  • тибо куртоа-
  • реал мадрид-
  • фифа

Остра критика към УЕФА и ФИФА от белгийския страж

Вратарят на Реал: УЕФА не мисли за футболистите, а за пари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вратарят на Белгия и Реал (Мадрид) Тибо Курота отправи много остри критики към УЕФА и ФИФА и заяви, че те не мислят за здравето на футболистите, а единствено как да изкарат повече пари. Думите на Куртоа дойдоха след мача между Белгия и Италия за трето място в Лигата на нациите вчера, който според него е бил излишен, което се е видяло и от промените в титулярните състави на двата тима, предаде БНР.

"Този мач беше само за пари, трябва да сме честни. Играем го, защото за УЕФА това са допълнителни пари. Вижте промените в двата състава. Ако това беше финал, щяха да играят други футболисти. Това само показва, че играем твърде много мачове. УЕФА дори измислиха нов турнир (Лигата на конференциите), винаги е едно и също. Те се ядосват, че другите отбори искат да направят Суперлига, но не им пука за играчите, пука им само за джобовете им", коментира Куртоа след победата на Италия с 2:1.

"Не е добре, че това никога не се обсъжда с играчите. А сега чуваме за европейско и еветовно първенство всяка година, кога ще си починем? Никога. Ние не сме роботи. Мачовете стават все повече и повече и ние имаме все по-малко почивка. Накрая топ играчите получават контузии, контузии, контузии. Трябва да се мисли за това много повече. Догодина имаме световно първенство през ноември, след това ще трябва да играем до края на юни отново. Ще получим контузии! Три седмици почивка не е достатъчно за играчите, за да могат да се представят на топ ниво 12 месеца", допълни вратарят на "червените дяволи".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Walkirie

    1 1 Отговор
    Вие пък щото мислите за нещо друго.....Смешници
  • 2 Белия Зъб

    0 0 Отговор
    футболистите мислят за жени, пари и нищо също като тях тъмнокожи имигранти футболисти, пари от реклами за известни платени футболисти и корупция