Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 19:00 1 147 3

УЕФА удвои наградния фонд на Европейското за жени, но мъжете все още са 30 пъти по-добре платени

  • ада хегерсберг-
  • уефа-
  • евро 2020-
  • евро 2022

Това предизвика още негативни коментари от водещи играчи и треньори в женския футбол

УЕФА удвои наградния фонд на Европейското за жени, но мъжете все още са 30 пъти по-добре платени - 1

УЕФА удвои наградния фонд за Евро 2022 при жените, като сумата достигна £13,7 млн. Но въпреки това играчи и треньори са категорични, че разликата с мъжете продължава да е прекалено голяма. Носителката на „Златната топка“ за 2018 г. Ада Хегерберг застана зад изказването на треньора на Челси - Ема Хейс, че Европейската футболна централа третира несправедливо женския футбол, научихме от Guardian.

Парите просто не са достатъчно. Сумата дори не се доближава до нужното“, каза Хегерберг.

За сравнение Евро 2020 при мъжете, което се проведе през изминалото лято, раздаде £317 млн. в награден фонд на отборите. Това е почти 30 пъти повече от предвижданото за женския турнир след година.

Разбира се, трябва да се отчете и фактът, че мъжкото състезание включва 24 отбора, докато на финалите при жените ще вземат участие 16 нации. И все пак разликата остава наистина значителна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    0 0 Отговор
    Не,мерси. "За жени и кучета -забранено" ,такива табели са били поставяни на всяко уважавано място.
  • 2 За щастие

    2 0 Отговор
    има области от живота , където успеха и възнаграждението се определят от обективни резултати , а не от толерастки квоти. Футболът е една от тях . Затова хората го обичат.
  • 3 333

    2 0 Отговор
    Пък наградният фонд в мъжката художествена гимнастика колко е по-нисък!