Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 10:45 1 388 8

Нови 30 млн. са нужни, за да се завършат стадионите в Пловдив

  • стадион ботев-
  • стадион локомотив-
  • строеж-
  • финансиране

Община Пловдив може да ги изтегли като заем

Нови 30 млн. са нужни, за да се завършат стадионите в Пловдив - 1

Нови 30 млн. са нужни, за да може стадионите на Ботев и Локомотив да бъдат довършени и да се превърнат в новите перли на България. Това стана ясно вчера, след като на сесията на общината присъства Илиян Филипов, чиято компания „ПИМК“ строи в момента стадион „Христо Ботев“.

Според него Община Пловдив може да ги изтегли като заем. „Ако Община Пловдив иска стадионите на Ботев и Локомотив да бъдат завършени изцяло, трябва да изтегли кредит, да го гласува общинският съвет и веднъж завинаги да знаем, че ще имаме два хубави стадиона в града. По мои изчисления, ако се намерят по 15 млн. лв. за тези съоръжения, те ще бъдат завършени“, заяви той, цитиран от „Мач Телеграф”.

„Стадионът на Ботев ще има 18 777 седящи места със 100% завършени сектори - коридори за евакуация, мокри помощения, метални заграждения и т.н. Няма да бъдат завършени подтрибунните пространства в сектор А - зали, заведения и магазини. За 4-5 месеца трябва да приключим всичко. Ще чакаме поръчката за седалките и за тревния терен“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Кви 30 милиона за стадиони бре Крадци Улави! Детска Болница няма, но стадиончета да има. ЗАКРИВАЙ!

    Коментиран от #6

  • 2 Б.Х

    15 0 Отговор
    Баце нали даде там 50млн за стадионите . Какво стана. Има ли , няма ли пари. Сега още 30млн.

    Коментиран от #8

  • 3 Мечтател

    9 0 Отговор
    1 000 000 лева сами нужни за да се махна от тази територия.
  • 4 Голямата плешива глава

    8 0 Отговор
    Днес на космодрума край село Замфирово монтанско ще бъде изстреляна космическата совалка ВОЛ с четирима астронавти на борда от ИТН и ГЕП.
  • 5 Произведено в България

    4 0 Отговор
    България отделя за 2022 година 1,5 милиарда лева за космическата си програма.
  • 6 Мара

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Дрън, дрън - ярина, за стадиони, спортни зали и площадки и всякакви измишльотини намират пари, за библиотеки, учебни материали и пособия, училищни лаборатории по физика, химия, помещения и оборудване за практически занятия, курсове за квалификация и преквалификация - няма пари. А бизнеса като плаче че няма квалифицирани работници да търси причината в строежите на стадиони, спортни зали и площадки.
    Аман от ритни топковци, борци, гмурци, боксьори и всякакви други годни само за гавази, които нищо не знаят и не могат, но имат в пъти по-високи доходи от университетски преподаватели или хората произвеждащи реални стоки и услуги.

    Коментиран от #7

  • 7 ТаУмВзе

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мара":

    Така в колонията, слугинажа се награждава с Кражби. Куцо, сакато и улаво е в някаква партия. За последната година, изпратих 3 семейства в чужденеция. Които Никога няма да се върнат. После никой да не се чуди, защо сме Приключили. И тия уж изборчета, 3 на брой за Половин Милиард лева, какво стана? ПАК НИЩО.
  • 8 Ventura

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Б.Х":

    Баце им даде 70 мил., и 75мил. на колекторска фирма.