Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 08:00 1 503 0

Головкин ще се боксира срещу Мурата за обединение на шампионските им пояси

  • генадий головкин-
  • рйота мурата

Казахстанецът ще пътува до Токио за сблъсъка

Головкин ще се боксира срещу Мурата за обединение на шампионските им пояси - 1
Снимка: БГНЕС

Генадий Головкин най-накрая ще се завърне на боксовия ринг след близо едногодишна пауза, след като нокаутира Камил Жеремета през декември 2020 г. Този път той се е прицелил в шампионския пояс на Рйота Мурата, научихме от ESPN.

Двамата бойци ще заложат шампионските си колани на 29 декември 2021 г. на „Сайтама Супер Арена“ в покрайнините на столицата на Япония - Токио.

Шампионите в средна категория не са мерили сили до момента помежду си, а, що се отнася до Мурата, той рядко напуска родината си, за да търси международна слава. Няма да го стори и този път, но, ако успее да победи „GGG“, тогава автоматично ще се изстреля нагоре в ранглистата и несъмнено ще привлече вниманието на хора от ранга на Саул Алварез, който също има амбиции, за да обедини всички възможни титли.

Рйота в момента държи пояса на WBA, а Генадий е шампион във версиите IBF и IBO.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА