Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 18:16 2 148 5

Григор Димитров срещу френски ветеран в Париж

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • париж-
  • ришар гаске

Джокович с труден жребий

Григор Димитров срещу френски ветеран в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу френския ветеран Ришар Гаске в първия кръг на турнира в Париж Мастърс 1000, който ще започне в понеделник. Първата българска ракета е поставен под номер 16 в турнира, докато французинът ще играе в надпреварата с уайлдкард. Двамата са се срещали 8 пъти помежду си, като балансът е 5:3 победи за Гаске, но последните три мача са печелени неизменно от Димитров.

При успех на старта Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между Карен Хачанов и квалификант.

Това ще бъде първи турнир на световния номер 1 Новак Джокович, който не е играл от загубата си в средата на септември от Даниил Медведев на финала на US Open. Той няма да играе в първия кръг на турнира, както и другите 7 водачи, но в следващия кръг ще се изправи срещу победителя от мача между унгареца Мартин Фучович и италианеца Фабио Фонини.

След това евентуално на пътя му може да се изправят още до четвъртфиналите Гаел Монфис и Андрей Рубльов.

В половината на Григор Димитров е и световният номер 2 Даниил Медведев, който се очаква да има лесно начало, но в един момент да се изправи срещу 18-годишния испанец Карлос Алкарас, който набира сериозна скорост.

Друг от фаворитите - Александър Зверев, ще почива в първия кръг, а след това ще играе с победителя в мача между Душан Лайович и Макензи Дакдоналд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кори Гофф

    0 1 Отговор
    Ще има "Шат на патката главата.". Да ваксинират тенистопките.
  • 4 тралала

    0 1 Отговор
    Първата българска ракета е поставена под номер 16 в турнира,а руска ракета излетя от Бай Конър.
  • 5 цербер

    0 0 Отговор
    Макензи Макдоналд