Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 13:12 1 215 7

Гришо: Този турнир е труден, но мога да стигна далеч

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт

Мина много време от последния път, в който чувствах, че съм претендент за титлата в някой турнир

Гришо: Този турнир е труден, но мога да стигна далеч - 1
Снимка: БГНЕС

Наближаваме една година, която беше доста интересна за теб. Как би описал сезона си?
- Не беше зле. Започнах силно, средата на годината беше малко странна, но към края на сезона отново започнах да намирам своя ритъм, което беше нещо много позитивно за мен. Ако трябва да бъда честен, чувствам се страхотно преди последните турнири. Тялото ми е добре, не съм твърде изморен, а освен това съм на добро ниво в психологически план. Надявам се да продължа по същия начин. Хубаво е и да видя, че във все повече турнири феновете се завръщат по трибуните, тъй като те правят мачовете по-вълнуващи.

Преди няколко седмици стигна до полуфиналите в Индиън Уелс. Колко сериозна крачка напред бе това за теб по отношение на нивото на играта и самочувствието ти?
- Този резултат е изключително важен за мен в много отношения. Тук не ставаше въпрос най-вече за самочувствие, а по-скоро за това, че исках да видя в какво състояние е тялото ми. Напоследък тренирам наистина много, което обаче не винаги е гаранция за това, че ще имаш успехи. За щастие, успях да контролирам играта в повечето от мачовете си и движението ми по корта беше добро. Изиграх два поредни полуфинала и съм много щастлив, че физически съм добре. Това ми помогна да разбера и върху какво ще е нужно да работя по време на паузата преди другия сезон.

Турнирът в Париж е място, на което водещите тенисисти влизат в битка за Финалите на ATP. Ти самият си бил в тази ситуация. Кой теб трябва да следим тази седмица в борбата за Торино?
- Има доста играчи, които все още имат шанс да стигнат до Торино. Бих казал, че трябва да отделяме внимание на Хуркач. Много ми харесва играта му. Същото важи и за Камерън Нори. Трябва да спомене също Синер и Оже-Алиасим. Както казахте, бил съм в тази ситуация и знам какво е чувството. Хубаво е, че тази интрига все още я има в последните турнири. Това е добре не само за феновете, но и за самите играчи, тъй като това ще ги държи нащрек и няма да си позволят отпускане.

Ти си сред играчите, които са печелили финалния турнир. Трудно ли е да запазиш енергията си за такъв важен турнир с възможно най-тежките опоненти в самия край на сезона?
- Когато стигнеш до този турнир, вълнението е огромно. Доколкото си спомням, успях да спечеля седмата квота за финалите. Бях изморен, но не много. Когато отидох в залата, веднага се настроих за тенис. Започнах да се чувствам комфортно. Това ми помогна да разпределя силите си по-добре. Освен това самото присъствие там е огромна награда за това, което си направил през сезона. Преминаваш през толкова много възходи и падения и изведнъж получаваш толкова голяма възможност.

При последното си участие на Мастърс турнира в Париж игра полуфинал. Това кара ли те да се чувстваш уверен, че отново можеш да достигнеш до заключителните фази в Берси?
- Условията тук ми харесват и играх добре в прeдходните си участия. Записвал съм различни резултати. Този турнир винаги е труден, тъй като, както казах, всеки от участниците се бори за нещо. Мина много време от последния път, в който чувствах, че съм претендент за титлата в някой турнир, но сега отново започнах да усещам, че съм способен да стигна далеч в най-големите надпревари. Мисля, че ако остана здрав и се съсредоточа върху собственото си представяне, тази седмица ще ми се случат хубави неща.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    3 3 Отговор
    Без първи сервиз си никой. Факт.

    Коментиран от #6

  • 2 хоминид

    2 4 Отговор
    Гришо: Този турнир е труден, но мога да стигна далеч. МОЖЕШ. АКО ТЕ ХВЪРЛЯТ НА РЪЦЕ.

    Коментиран от #3

  • 3 Тенисексперт

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "хоминид":

    1- ви кръг- няма го! 2-ри кръг- срещу Гаске,отдавна приключил с големия тенис и подвизаващ се в "Чалънджърите"!! 3-ти кръг - срещу отказал се поради " контузия"!; 4- ти кръг- срещу уморения ветеран Джокович!! И накрая- финал срещу Медведев!! Ще му намери " цаката!! И наш Гришо Пакпадналов- шампион!! Ура!!
  • 4 Тенис фен

    3 1 Отговор
    Тоя " издухан" вече тенисист ще спечели ТУРНИР, когато гущерът пръдне!!!
  • 5 Българин- тенис фен

    4 1 Отговор
    Тоя алчен хасковски негодник не е никакъв българин!! Не играе за България за купа " Дейвис"!! Не играе в България на Sofia Ope!! Не се " унижава" да играе на турнири от сериите АТП - 250!! Щото,макар че пада още в 1-2 кръг на сериите АТП 500 или 1000 печели повече отколкото ако спечелиТУРНИР от АТП-250!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коректор

    2 2 Отговор
    Ало," котарака"!! Пише се СЕРВИС а не СЕРВИЗ!! Това да не ти е АВТОСЕРВИЗ бе тикво??