Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 17:05 1 324 1

Шеф в Ред Бул разкри, че в САЩ Верстапен не е бил в напълно добро здраве

  • ред бул-
  • макс верстапен-
  • настинка-
  • гран при на сащ-
  • хелмут марко

Според Хелмут Марко това не се е отразило на концентрацията на Верстапен, който бе на ниво в битката с Люис Хамилтън в състезанието за Голямата награда на САЩ

Шеф в Ред Бул разкри, че в САЩ Верстапен не е бил в напълно добро здраве - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Нидерландецът Макс Верстапен е бил болен по време на уикенда за Гран при на САЩ във Формула 1 в Остин, Тексас. Това разкри съветникът в отбора на "Ред Бул" д-р Хелмут Марко. Верстапен е лидер в генералното класиране при пилотите пред Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

"Макс просто имаше настинка, което все още е възможно във времената на COVID-19, но се чувстваше леко отпаднал", заяви Марко пред германския телевизионен канал Sport1.

Според Хелмут Марко това не се е отразило на концентрацията на Верстапен, който бе на ниво в битката с Люис Хамилтън в състезанието за Голямата награда на САЩ. По думите му нидерландският пилот вече е напълно възстановен.

Марко подчерта, че при успех в следващите състезания от календара на Формула 1 в Мексико и Бразилия, тимът на "Ред Бул" вече може да погледне към титлата в шампионата


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hexnm

    1 0 Отговор
    Може не всичко да е било "цветя и рози" - напълно легално, но в Ф1 никога не е.
    Дори самия Сена е хващан да "мами" неведнъж, по-големи от позволеното кутии за спирачките в Австралия, умишленото задържане на коли в квалификацията в Монако.

    В МкЛарен също са намерили софтуер, който е бил според регулациите също е бил нелегален. Сигурен съм, че ако са разследвали и Уилямс-ите и там са щели да намерят парчета нелегален софтуер. Не защото някой толкова "лъже", а защото често се случва части от код в програмите да остава в следващите версии на програми и системи. Би било ужасно много работа да пренапишат и прекомпилират целия софтуер. Затова мисля, че по колите на Уилямс, които са били най-компютъризираните тогава, няма как инженерите им да не са оставили части от миналогодишния софтуер, който в последствие става нелегален. Друг въпросът, че опцията е била оставена достъпна.

    Като фен на Шумахер пак се опитвам да бъда обективен и след като възможността е била там, трудно е да се докаже, че е или не е била използвана, като цяло обаче ми се вижда глупаво да се твърди, че буквално "колата е карала вместо Шумахер, заради електрониката" както много хора съм чувал и виждал да коментират. По тая логика може да се каже същото и за Сена и Прост в предишните години с Мак и Уилямс, и двата отбора са били пионери в електрониката и нововъведенията като автоматичните скоростни кутии и активното окачване. Уилямс дори са имали бутон за изпреварване, който е сменял височин