Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 23:05 2 783 13

Неудържим Верстапен триумфира на Гран при на Мексико

  • макс верстапен-
  • гран при на мексико

Люис Хамилтън остана втори, като доста трудно удържа тази си позиция заради опитите на Серхио Перес да го измести

Неудържим Верстапен триумфира на Гран при на Мексико - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Пилотът на Ред Бул и лидер в световния шампионат Макс Wерстапен спечели по категоричен начин състезанието за Гран при на Мексико. Надпреварата от 18-ия кръг във Формула 1 предложи много емоции, но не в битката за първото, а за второто място, за което до последния завой се бореха настоящия световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес и втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. В крайна сметка британецът удържа второто място пред любимеца на местната публика.

Макс съумя да излезе лидер още след спирането за първия завой, след като се възползва по най-добрия начин от несигурните стартове както на Ботас, така и на Хамилтън. Той не допусна нито една грешка през цялото състезание и се доближи още повече до така мечтаната шампионска титла.

Двама пилоти пък отпаднаха в началните обиколки на надпреварата. Това бяха Мик Шумахер от Хаас и Юки Тсунода с колата на Алпин.

До края на сезон 2021 остават още само четири старта и шансовете на британеца за спечелване на толкова мечтаната от него осма титла стават по-малки с всеки изминал уикенд. Хамилтън даде всичко от себе си да запази второто място от по-бързия в края Серхио Перес, който беше с по-нови гуми и до финала натискаше британеца по цялата писта за луда радост на всички фенове в Мексико.

Ако Чеко бе успял, то задачата до финала на сезона на Люис ставаше още по-сложна, като и Валтери Ботас помогна на съотборника си, отнемайки бонус точката за най-бърза обиколка в самия край от Верстапен.

Когато голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън е опрян до стената, често показва най-доброто от себе си. Седемкратният световен шампион изостава с 12 точки от лидера в шампионата Макс Верстапен от Ред Бул.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До ЖОРО фен на Мавъра

    25 5 Отговор
    Аста ла виста Мавре 😁
  • 2 Дилдо

    30 9 Отговор
    Сега да видим черничкия с какво оправдание ще излезе. Браво на Макс, напълно заслужена победа

    Коментиран от #3

  • 3 Билбо

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дилдо":

    Виновен ще му е Ботас.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сър

    17 5 Отговор
    Ред Бул вчера много добре си изиграха картите. Пилот на пол позишън никога не е взимал победата тук или водил след старта. Удариха тиксото вчера на задното крило и рязко нарочно загубиха темпото. Дългата права позволява застигане и приключиха състезанието стратегически за Мерцедес. Страхотно изиграна партия и честито за победата.
  • 7 Да видиш смачканата физиономия

    32 8 Отговор
    на тъмнозеления - безценно! 🙂 Как само панически питаше по радиото,на колко секунди е зад мене,в коя част на пистата са най-бързи,как се движим...Този път и ФИА не му помогнаха, а Ботас, направо го съсипаха неговите механици! Заслужена победа на Макс, само неопитността и куража не достигнаха на Чико да изпревари тъмното англе и щеше да има рев и оплаквания!
  • 8 Владо

    9 18 Отговор
    Немският карфиол отглеждан върху матрак много го пазят, много нещо, брей!!!!!! Някой случайно цветнокож да не го пие по шампионати.
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 3 Отговор
    Сега БЛМ ще зареват с крокодилски сълзи......
  • 10 Май Verstappen се пише ако не си е

    6 2 Отговор
    Сменил името и се казва werstapen се пак ви четът много хора

    Коментиран от #11

  • 11 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Май Verstappen се пише ако не си е":

    Не и в тези земи, там W=В,а V=Ф.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 един от многото

    3 1 Отговор
    Всичко зависи от колата и бокса. Който го отрича , разбира от Формула 1 , колкото свиня от кладенчова вода и Борисов от политика!