Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 10:10 1 511 3

Ботас поднесе изненада на квалификацията в Мексико

  • валтери ботас-
  • квалификация-
  • гран при на мексико

Финландският пилот на Мерцедес спечели полпозишън

Ботас поднесе изненада на квалификацията в Мексико - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Финландецът Валтери Ботас (Мерцедес) поднесе изненада като спечели полпозишън на Гран При на Мексико в 18-ия кръг от 22, изпреварвайки своя съотборник Люис Хамилтън и нидерландеца Макс Верстапен (Ред Бул).

Верстапен, лидерът в генералното класиране с 12 точки пред Хамилтън, беше фаворит предвид предишните му резултати в Мексико и свободните тренировки, доминирани от Ред Бул. Неговият мексикански съотборник Серхио Перес ще го придружава на втора позиция в неделя в 13:00 часа местно (21:00 часа българско време). Следват французинът Пиер Гасли (АлфаТаури) и испанецът Карлос Сайнц-младши.

Девети и десети в квалификациите, японецът Юки Цунода (АлфаТаури) и британецът Ландо Норис (МакЛарън) ще стартират от дъното, наказани за замяна на части от двигателя си с над разрешения брой за сезона. Такъв ще бъде и случаят с французина Естебан Окон (Алпин) и канадецът Ланс Строл (Астън Мартин). Британецът Джордж Ръсел (Уилямс) подлежи на наказание от пет позиции за преждевременна смяна на скоростната кутия.

Тези квалификации ще се запомнят още и с впечатляващата катастрофа на Строл в началото на сесията. Мексиканската писта, която не бе използвана от Формула 1 от 2019 г. (изданието за 2020 г. беше отменено поради пандемията), наистина бе много хлъзгава. Гран При на Мексико се завръща при разпродадени билети, както преди COVID-19, като се очакват повече от 250 000 зрители за три дни, включително 130 000 в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    11 4 Отговор
    Ботас отново ще бъде прецакан от Мерц за да може "съра" да излезе напред......жалко за Валтери щото е много кадърен пилот ама са го нарочили за твърдия №2 в отбора! Тая година определено Верстапен заслужава да е шампион, стига вече с тоя маймуняк дето ако не кара най-бързата кола и съотборника му не е значително по-бавен или пък вързан на каишка нямаше да има повече от 2 титли и около 30 победи максимум!

    Коментиран от #2

  • 2 Sieg

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Много си прав! Бих казал, че Хамилтън е добър пилот, но 6 от титлите му бяха с напълно доминиращ болид. Колкото до този сезон, категорично Верстапен заслужава повече титлата.

    Коментиран от #3

  • 3 лаклдклд

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Sieg":

    Е как да е ,когато редбул не са ок веднага има нещо нередно ,заслужавал да е шамшион само в главите ви .с какво е заслужил ? да е шампион пъпката>?маймуна си ти палячо