8 Ноември, 2021 23:00 2 531 0

Кристиян Щрайх: Продажбата на Нюкасъл е срамота

  • нюкасъл-
  • фрайбург-
  • кристиян щрайх

Германецът разкритикува остро Английската футболна асоциация

Кристиян Щрайх: Продажбата на Нюкасъл е срамота - 1
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл стана повод за сериозна дискусия през изминалия месец, откакто Националния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия откупи клуба от ръцете на Майк Ашли, като повечето коментари са насочени към евентуалните мултимилионни трансфери. Не такъв е случая с треньора на германския Фрайбург - Кристиян Щрайх, който не се изказа особено ласкаво по темата.

Продажбата на Нюкасъл е срамота за Английската футболна асоциация и Висшата лига. Клубовете не трябва да се държат от частници, а от хората, които ги обичат“, каза Щрайх пред ZDF, цитиран от DW.

„Свраките“ в хода на почти цялата си история са били един от отборите, които се ползват със симпатиите на хиляди местни запалянковци, тъй като именно техните билети, тениски, шапки и дори деца от школата са причината за някои от най-славните им дни. Но с една подобна продажба на хора, които никога не са имали нещо общо с клуба, рисковете за затриване на идентичността са съвсем реални.

Тепърва предстои да видим в каква посока ще се развие Нюкасъл и как ще го приемат феновете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА