Last news in Fakti

21 Ноември, 2021 20:30 2 130 2

Верстапен ще трябва да почака, защото Хамилтън отново го изпревари в Катар

  • formula 1-
  • макс верстапен-
  • люис хамилтън

Борбата за титлата във Formula 1 все още е широко отворена

Верстапен ще трябва да почака, защото Хамилтън отново го изпревари в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън определено не смята да подарява титлата на Макс Верстапен и карането му в Катар със сигурност доказва това. Британецът се поздрави с първото Гран При от страната, за да отвори широко битката за шампионата.

Пилотът на Mercedes стартира от първата клетка и до края на състезанието нито за миг не остави съмнение, че ще финишира с най-добро време. Той спря часовника на 1:24:28.471, което е с почти 26 секунди повече от прекия си конкурент.

Верстапен междувременно трябваше да тръгне от 7 позиция, тъй като получи наказание след финалната квалификация, но все пак намери сили, за да се нареди на почетната стълба.

Фернандо Алонсо от тима на Alpine стигна до първия си подиум за сезона. Двамата със Серхио Перез си спретнаха най-интригуващата битка в състезанието и до последно не бе ясно кой ще вземе бронза.

В генералното класиране Макс Верстапен вече има само 8 точки преднина пред Люис Хамилтън, а до края на кампанията остават само две състезания.

Отборната надпревара между Mercedes и Red Bull Racing Honda е дори по-оспорвана. Там двата тима ги делят 5 точки.

Предпоследният старт е в Саудитска Арабия на 5 декември, а сезонът приключва на 12 декември в Абу Даби.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо юмручето

    12 8 Отговор
    Браво много бръз Хамилтън
  • 2 Бързовар

    8 0 Отговор
    Е как времето на Хамилтън е с 26 секунди повече, пък е победил? Правилно е по-малко или по-бързо. Някой май цоца ракия.