27 Ноември, 2021 13:25 1 121 0

Бивш директор на Ферари: Верстапен има реална възможност да сложи край на доминацията на Хамилтън

  • жан тод-
  • макс верстапен-
  • люис хамилтън-
  • кими райконен

„Макс много прилича на Кими. И двамата състезатели са много директни, талантливи и фокусирани“, заяви още Жан Тод

Бивш директор на Ферари: Верстапен има реална възможност да сложи край на доминацията на Хамилтън - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш директор на тима на Ферари - Жан Тод, сравни характера на Макс Верстапен с този на световния шампион за 2007 Кими Райконен.

„Макс много прилича на Кими. И двамата състезатели са много директни, талантливи и фокусирани“, заяви французина.

Верстапен има реална възможност да сложи край на четиригодишната доминация на Хамилтън в световния шампионат. Пилотът на Мерцедес става все по-отявлен привърженик на многообразието и човешките права. Заради това често пъти влиза в конфликт с ФИА. Миналата година по време на Гран при на Тоскана, F1 трябваше да преразгледа правилата си за церемониите на подиума. Причината за това отново бе Люис, който носеше тениска с надпис “Арестувайте ченгетата, които убиха Бриона Тейлър”.

„Харесвам Люис. Възхищавам се на дългогодишната му кариера и на всичко, което е постигнал. Разбира се, това се прави по-лесно, ако разполагаш с най-добрата кола и отбор. Има голяма страст към спорта. Разбиранията му към някои неща са много различни, но въпреки това го уважавам“, каза Тод.

„Не беше неочаквано. Определено когато правилата са по-стабилни, има по-малко възможности за напредък. Производителите на двигатели се подобряваха всяка година, а също така двата екипа разполагат с невероятни инженери, които конструират шаситата“.

„Знам, че всеки един отбор разполага с един страхотен пилот, но това не означава, че другият пилот е лош. За да си в F1 трябва да си добър. Знаем колко малко състезатели разполагат с този допълнителен талант, който ако се комбинира с правилния болид прави чудеса“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА