29 Ноември, 2021 08:30 1 855 1

Стотици арести на футболен мач в Москва (ВИДЕО)

  • цска москва-
  • зенит санкт петербург-
  • арест

Полицията е задържала над 400 души

Полицията в Москва е извършила 408 ареста след края на мача между ЦСКА Москва и Зенит Санкт Петербург, завършил 0:2 за лидера в класирането. Повод за намесата на органите на реда е използваната пиротехника след последния съдийски сигнал, научихме от РИА Новости.

Употребата на факли, бомбички и други запалителни пособия по време на футболните срещи в Русия е строго забранено, а провинилите се дори могат да бъдат наказани с лишаване от свобода.

Ръководството на „московските армейци“ оказва пълно съдействие на местната полиция, но също така призовава за толеранс към невинните.

До напрежение се стигна, след като властите задържаха целия сектор с агитката на ЦСКА за повече от час след края на мача, докато бъдат установени хората, които са внесли и запалили пиротехниката.

Част от фенските организации се оплакаха, че някои хора са изкарали повече от 5 часа на студа в руската столица.

От полицията на този етап не дават допълнителна информация за задържаните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    7 0 Отговор
    Така се прави.