30 Ноември, 2021 10:38 1 414 0

Ботас каза какво иска да постигне с Мерцедес в малкото му оставащо време в тима

  • валтери ботас-
  • мерцедес-
  • цел-
  • титла при конструкторите

„Трябва да спечелим титлата при конструкторите“, каза финландският пилот, който в края на сезона напуска тима от Баркли

Ботас каза какво иска да постигне с Мерцедес в малкото му оставащо време в тима - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Валтери Ботас ще приключи престоя си в отбора на Мерцедес след края на този сезон. Финландецът преминава в отбора на Алфа Ромео, където ще бъде съотборник на Гуаню Жу. Въпреки това Ботас е мотивиран да помогне на тима от Бракли в борбата с Ред Бул в шампионата при конструкторите.

„Трябва да спечелим титлата при конструкторите. Това е важно нещо за мен. Въпреки че напускам, все още не се отказвам от поставените ни цели. Пета поредна титла би била страхотен резултат за мен. Определено трябва да се преборим с Ред Бул за това невероятно постижение. Това е основната ми мотивация, която ме кара да продължа да настискам“, сподели Ботас.

Две състезания преди края на сезона Мерцедес има аванс от 5 точки пред Ред Бул, а битката между двата екипа е много оспорвана.

В момента фокусът на Ботас е върху остатъка от края на настоящата кампания. Въпреки това той очаква с нетърпение да работи с новия си съотборник и тима на Алфа Ромео през следващата година.

„Очевидно ще го приветствам в отбора. С нетърпение очаквам как ще се сработим. Все още не го познавам толкова добре, но съм виждал на какво е способен в F2. Toй е там от няколко години и специално през този сезон направи няколко впечатляващи представяния. Знам, че е един от претендентите за титлата и му пожелавам успех. Със сигурност има достатъчно голям талант, за да бъде в F1“, завърши Валтери Ботас.

Ботас и Жу ще бъдат част от новия пилотски състав на екипа от Хинвил. Двамата заменят напускащите Кими Райконен и Антонио Джовинаци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА