Last news in Fakti

2 Януари, 2022 10:00 6 015 0

Един от бившите клубове на Обамеянг ще спасява кариерата му

  • сент етиен-
  • арсенал-
  • пиер-емерик обамеянг

Габонецът изглежда изгуби окончателно мястото си в Арсенал

Един от бившите клубове на Обамеянг ще спасява кариерата му - 1
Снимка: БГНЕС

Пиер-Емерик Обамеянг изглежда е към края на своята кариера в Арсенал, след като първо му бе отнета капитанската лента, а след това бе освободен преждевременно, за да се включи в лагера на националния си отбор за Купата на африканските нации. Спасението за него обаче идва от неочаквано място, а именно един от бившите му клубове - Сент Етиен, пише RMC.

Габонецът има близо 100 мача за френския тим още от зората на своята кариера, където за пръв път бе преквалифициран от флангови нападател в централен. Именно тогава той започна да демонстрира безспорния си талант, вкарвайки 41 гола и асистирайки за други 25.

След това „Оба“ премина в германския Борусия Дортмунд, където се превърна в головата машина, която доскоро всички познавахме и Арсенал хареса през 2018 г., за да плати над €60 млн. за него.

Днес обаче 32-годишният габонец обаче се грижи повече за външния си вид, отколкото за представянето си на терена, а това неминуемо доведе до срив в отношенията му с ръководните органи при „топчиите“.

Сент Етиен понастоящем е последен в класирането на Лига 1 и отборът има едно от най-слабите нападения в топ 5 първенствата на Европа. Обамеянг със сигурност би помогнат много на клуба в борбата му за оцеляване, стига да реши да се завърне в стария си дом.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА