Last news in Fakti

2 Януари, 2022 17:15 1 642 4

Турчин оспори шампионските амбиции на Реал Мадрид в „Столичното дерби“

  • реал мадрид-
  • хетафе-
  • енес юнал

„Кралския клуб“ няма да получи титлата даром в Испания

Турчин оспори шампионските амбиции на Реал Мадрид в „Столичното дерби“ - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид продължава да е фаворит за титлата в испанската Примера Дивизион, но тимът няма да получи трофея даром, ако съдим по първия мач за 2022 г. на „кралския клуб“. Хетафе приземи отбора на Карло Анчелоти с успеха си в „Столичното дерби“.

Турският нападател Енес Юнал вкара единственото попадение в срещата, възползвайки се от една от редките индивидуални грешки на Милитао пред собствената си врата още в 9'.

Срещата оттам насетне бе на практика с еднопосочен трафик, но този път магията на Карим Бензема така и не се прояви, за да спаси отбора си отново този сезон.

Отсъствието на Винисиус Жуниор също си оказа влияние, защото бразилецът бе един от най-добрите за Реал от началото на сезона, но заразяването с COVID-19 го остави извън плановете за този мач, заедно с Гарет Бейл, Лука Йович, Едуардо Камавинга и Дани Карвахал.

Реал Мадрид остава на върха в подреждането с 46 точки, но преследвача Севиля сега има отлична възможност, за да навакса част от изоставането си, тъй като има два мача пасив и само 8 точки разлика.

Хетафе пък продължава серията си без поражение и все по-смело гледа към оцеляването, където битката се очертава да е изключително жестока тази година в Примера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 0 Отговор
    Новогодишен концерт на ТОТО от Скандау
  • 2 Съдията беше слаб

    3 1 Отговор
    Не свири чиста дузпа за за задържане на Марсело и не показа два ж. к за груби фалове. Но Мадрид беше жалък.
  • 3 Токай

    2 0 Отговор
    Десислав Янкулов -БЪЛГАРИН!!!?!!?!😃
  • 4 Не ми го

    2 2 Отговор
    хвали щом е пуяк !