Last news in Fakti

15 Януари, 2022 05:50 837 5

Съдът решава за австралийската виза на Джокович в неделя

  • австралия-
  • новак джокович-
  • съд-
  • виза

Сърбинът е изправен пред депортиране

Съдът решава за австралийската виза на Джокович в неделя - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдебното заседание, на което ще се реши дали Новак Джокович да остане в Австралия, без да е ваксиниран, ще се проведе в неделя, съобщиха властите в страната, предаде БНР. Сърбинът е изправен пред депортиране, след като визата му беше анулирана за втори път и в момента е задържан от имиграционните власти. Според австралийското правителство 34-годишният тенисист е заплаха за общественото здраве.

Ако Джокович загуби обжалването на отмяната на визата, ще бъде депортиран и ще му бъде наложена тригодишна забрана за получаване на виза за Австралия.

Програмата на Откритото първенство на Австралия по тенис все още сочи, че Джокович ще играе в понеделник. Ако спечели титлата за десети път, той ще стане най-успешният състезател в историята на тениса, припомня БиБиСи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    13 0 Отговор
    ЗАПАДЪТ е в паника един комунист да бъде обявен за най-добър !!!🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #2

  • 2 Ерец

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    На зимната Олимпиада в Нагано (1998) , японският мъжки отбор по ски скокове завоюва златните медали , и детронира европейската хегемония в тази дисциплина . Това “ унижение “ принуди Международната Федерация по Ски ( FIS ) непосредствено след Олимпиадата да направи поправка в правилника . Дотогава е важало правилото за дължината на ските да бъде ръстът на скачача плюс максимум 80cm. След поправката става дължината на ските да бъде 146% спрямо ръста на скачача. Така например при ръст 170cm е било възможно използването на ски с дължина 250cm , след поправката дължината на ските става 248cm ,т.е. скъсява се с 2cm . От друга страна при ръст 185cm дължинатана ските се променя от възможните 265cm на 270cm, т.е. удължава се с 5cm . В ски скоковете на постиженията се отчитат като влияещи фактори най-вече метеорологичните условия , антропометичните данни на скачача и др., но е установено , че при идеални условия дори няколко сантиметра влияят на подемната сила по време на полета , което от своя страна дава по дълъг скок . Или накратко казано направиха го по-високите европейци да са с “ предимство “ пред по - ниските японци . И до днес в Япония това се счита като един вид метод японците да бъдат затруднени и по - малко да печелят. Нищо ново под слънцето - спортът е средство за БИЗНЕС и печалба !
  • 3 Копипасте

    4 0 Отговор
    Това там в Антиподия вече е като Шекспиров театър! "Укротяване на опърничавата" и "Много шум за нищо" биха били подходящи заглавия! Дали там властимащите в Антиподия са гледали или поне чели Шекспир?! Не, че и Новак е цвете за мирисане, но когато протестанти се правят на по католици от папата ....!?
  • 4 цербер

    0 0 Отговор
    Съдът ЩЕ решава за австралийската виза на Джокович в неделя.
  • 5 ттт

    1 0 Отговор
    Вапцаров го е казал:

    "Затуй така жестоко жилиш, в предсмъртен ужас може би"