Last news in Fakti

20 Януари, 2022 18:30 933 0

Въвеждат плейофи в италианската Серия А?

  • серия а-
  • габриеле гравина

Промяната може да наподобява правилника в българския шампионат

Въвеждат плейофи в италианската Серия А? - 1
Снимка: БГНЕС

В Италия днес една от най-горещите спортни теми несъмнено е свързана с предложението на президента на футболната федерация Габриеле Гравини за въвеждане на плейофна фаза в разпределението на местата от Серия А.

Пред спортното издание Corriere dello Sport Гравини споделя, че идеята цели да се постигне още по-голяма прозрачност в справедливото определяне на шампиона, участниците в евротурнирите и тимовете, които ще се борят за оцеляване.

Той даде пример с промяната от 90-те години на миналия век, когато се въвежда правилото за 3 точки при победа и 1 точка при равенство. Тогава също е имало широк негативен отзвук във футболната общественост, но днес не можем да си представим любимия спорт другояче.

Серия А от години насам е разтърсвана от скандали с уредени мачове, като дори през годините бяха отнети шампионски титли на Ювентус, а Милан едва не последва съдбата на „бианконерите“ към втория ешалон.

Все още не е ясно дали и кога идеята на Графини ще бъде изпробвана. Тя обаче вече се прилага в българската Първа Лига, където все още се приема със смесени чувства.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА