Last news in Fakti

20 Януари, 2022 22:45 1 777 0

С човек по-малко и гол пасив в 103' Реал Мадрид преобърна резултата в своя полза за Купата

  • реал мадрид-
  • елче-
  • купа на краля

„Кралския клуб“ едва ли някога е преживявал подобна драма

С човек по-малко и гол пасив в 103' Реал Мадрид преобърна резултата в своя полза за Купата - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид стигна до може би най-драматичната победа в цялата си богата футболна история. Още по-изненадващото обаче бе фактът, че се случи в гостуване на непретенциозния Елче в 1/8-финалите за Купата на краля.

„Белия балет“ не стори достатъчно в редовното време на срещата, за да си спести усилията и да триумфира над един от кандидатите за изпадане в Примера Дивизион.

В продълженията Марсело направи нарушение, с което предотврати опасна ситуация пред своето наказателно поле, а това накара главния съдия да му вдигне червен картон. И за капак Гонсало Верду вкара от пряк-свободния удар в 103', за да прати с единия крак тима си в следващия кръг.

Късметът обаче покри Реал в 108', когато Дани Себайос стреля, но кълбото рикошира в Иско, за да се озове в крайна сметка във вратата.

Шокът бе пълен в 115', когато Еден Азар сътвори нещо, което не бе правил от дните си в Челси. Той пое топката от външната страна, дриблира към центъра и след това с премерен удари матира стража на домакините Аксел Вернер.

Елче все пак не се предаде и даде всичко от себе си до края, за да избута срещата до дузпи, но прекалената мотивация на Пере Мия му донесе втори жълт картон в продължението на продължението, за да изравни съставите на терена, а скоро след това бе даден и последния съдийски сигнал.

Така Реал Мадрид се промъкна на 1/4-финалите и определено не би искал отново да минава през подобна драма до края на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА