22 Януари, 2022 21:30 4 375 26

Наредиха успеха на Владимир Кличко над Кубрат Пулев в топ 10 в кариерата на украинеца

  • владимир кличко-
  • кубрат пулев-
  • александър поветкин-
  • дейвид хей

Той е постигнал не една и две велики победи на боксовия ринг

Наредиха успеха на Владимир Кличко над Кубрат Пулев в топ 10 в кариерата на украинеца - 1
Снимка: БГНЕС

Владимир Кличко ще остане в историята като един от най-великите боксьори на всички времена, а това несъмнено включва и някои наистина велики битки, които украинецът остави зад гърба си. Престижното спортно издание Boxing News подреди топ 10 на победите му в класация, а сред тях попадна и онзи успех на „Доктор Стоманен чук“ над Кубрат Пулев през 2014 г.

Ето и въпросната класация:

  1. Александър Поветкин - През 2013 г. руснакът бе в пика на своята форма. Той пожъна 26 поредни победи, за да се добере до мач за титлата, но след 4 нокдауна не успя да остане на крака и преклони глава пред Кличко.
  2. Дейвид Хей - Британецът е сочен за един от най-добрите боксьори в последните 30 години, но начинът, по който бе доминиран от Владимир през 2011 г., бе толкова впечатляващ, че мнозина го изучават в часовете по тактика.
  3. Руслан Чагаев - През 2009 г. това момче имаше прозвището на „Убиеца на великани“, тъй като бе победил гиганта Николай Валуев, въпреки ниския си ръст. Той обаче изкара само 9 рунда срещу „Доктора“.
  4. Кубрат Пулев - Изданието поставя срещата през 2014 г. току в подножието на неособено престижните медали. Българинът получи първия си шанс за шампионския пояс, но в желанието си да разконцентрира шампиона със словесна война постигна обратния ефект. Той мотивира до такава степен Владимир Кличко, че украинецът го нокаутира след само 5 рунда, а след мача призна, че е искал да нарани „Кобрата“ за думите му от по-рано.
  5. Самюел Питър - Младият през 2005 г. Кличко тепърва започваше да гради името си, а възможността да го стори срещу един от най-страховитите тежкоатлети по онова време не бе за изпускане. Двамата си спретнаха страхотен бой, в който победата бе изкована с много кръв и пот за бъдещата легенда.
  6. Крис Бърд - Вторият мач между двамата бе организиран през 2006 г., а целта на Владимир бе да отмъсти за поражението на брат си Виталий от същия съперник. Той защити честта на батко си в рамките само на 6 рунда.
  7. Тони Томпсън - Левичарите винаги са неудобни съперници в бокса, защото представляват непредвидима опасност за противниците си. Томпсън представляваше точно това през 2008 г., но дори той не издържа повече от 11 рунда пред шампионата.
  8. Ламон Брюстър - През 2004 г. Брюстър се превърна в първия боксьор, който побеждава Владимир Кличко на професионалния ринг. Три години по-късно обаче му дава реванш, но насреща вече е един далеч по-завършен съперник, който го изпрати в технически нокаут след само 6 рунда.
  9. Еди Чеймбърс - При статистика от 36:1 Чеймбърс безспорно бе една от сензациите в световния бокс през 2010 г., въпреки скромните си размери. Той даде всичко от себе си, за да детронира „Доктор Стоманен чук“, но не му стигнаха няколко секунди преди финалния гонг, за да остави решението в ръцете на съдиите.
  10. Калвин Брок - В началото на новото хилядолетие мнозина търсеха следващия Майк Тайсън, като Брок бе набеден за човека с най-голяма потенциал. Ако през 2006 г. бе успял да победи Кличко, сигурно историята днес щеше да е далеч по-различно, но не би. Той бе проснат на земята в 7 рунд на битката им и бавно, но сигурно изчезна от голямата сцена.

Владимир Кличко приключи кариерата си на боксьор след 69 мача, в които постигна 64 победи, 53 от които с нокаут. Преди това той се окичи с Олимпийската титла в Атланта през 1996 г., а в последствие счупи рекорда на Джо Люис, побеждавайки 23-ма бойци. Той успя да опази шампионските си пояси цели 12 години - постижение, което никой друг преди или след него не е правил.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    9 16 Отговор
    Айде стига Прехвала!!! Помним какво направи Кличкото преди двубоя с Пулев. То не беше смяна на ръкавици, то не беше чудо...

    Коментиран от #2, #6

  • 2 ПОНАЙ

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тиква":

    Ами то грам не е за похвала това...по-скоро човек би трябвало да се срамува,че си е губил времето с Пулю мутрата....
  • 3 rusnak

    8 0 Отговор
    Демек, укропитека е горд че е победил в 4ката, трима Източни, така ли? Браво! Е, ясно защо падна от наглосаксонец, макар и с чужд произход.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Красен Крадлев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тиква":

    Боко,ти ли си бе?Ясно,разбрах те!
  • 7 джошуа

    5 3 Отговор
    Българският боксов гений Пулев се упусна по голяма нужда след нокаута с ляво кроше в 5 рунд от доктор Сталний молот,царят на левачките,с които преби и Поветкин!

    Коментиран от #8

  • 8 не знам

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "джошуа":

    но Кличко го вкара в метавселената нашия...
  • 9 А бе

    1 2 Отговор
    Корава глава има Кобрата,не може да се отрече.
  • 10 Загрижен

    9 1 Отговор
    Снимката е просто един път! УНИКАЛНА Е :D :D :D
  • 11 Четете за неграмотността на НОИ

    1 0 Отговор
    Прочети в Дунав мост.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Самата истина е че

    15 2 Отговор
    Ключко бе много добър,сигурен съм че пак може да нокаутира Пулев.
  • 15 Сульо Пулев

    11 1 Отговор
    Спомням си след нокаута, как Пулев се пулеше.

    Коментиран от #16

  • 16 кори

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сульо Пулев":

    а от кори сандарс „кличко какъкв бой яде„това е да те пребият за 1рунд
  • 17 Гоце

    0 2 Отговор
    Най-здравия бой, който съм гледал на Кличко е бил срещу Шанън Бригс - този беше непреодолим! Кличко му вкарваше с отскок и оня едвам се поклащаше...
  • 18 Хихихи

    2 0 Отговор
    От написаното, май само ай шоу ю тмору се е отказал в петия рунд
  • 19 Глупости

    2 1 Отговор
    Какъв успех е да нокаутира една ловна топка за 3 секунди?
  • 20 ЯДЕ ГОЛЕМ БОЙ

    6 0 Отговор
    ПУЛЬО НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е ! ПРОДЪЛЖАВАМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
  • 21 амнезия

    0 0 Отговор
    Коментара за мача с Поветкин . Коментатора друг мач ли е гледал. Да Кличко го победи по точки , с един нокдаун , с много мръсна игра . постоянно му натискаше главата надолу. И Поветкин си седеше на краката през целият двубой. А когато му беше поискан реванш , Кличко каза - Съжалявам но вашето момче вече загуби.
  • 22 нещо такова

    2 4 Отговор
    Целият световен политически интерес тогава трябваше да се концентрира към Украйна , и позволяваха на Кличко да се зоби до полудяване. В спорта има голяма доза политика .
  • 23 Анонимникот

    4 0 Отговор
    Браво, най после и Пульо да влезе в някаква класация!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мдаа

    1 0 Отговор
    Снимката към статията най-добре плрдставя Опулев и цялата му боксова кариера?
  • 26 Мдаа

    2 0 Отговор
    Снимката към статията най-добре характеризира Пулев и цялата му боксова кариера.