Last news in Fakti

25 Януари, 2022 09:16 1 156 25

Спортният министър: За ЦСКА няма да решавам сам

  • радостин василев-
  • цска-
  • футбол-
  • спортен министър-
  • министър на спорта

Радостин Василев обясни още, че в момента се прави анализ на най-удачната форма на партньорство, като тя все още не е избрана

Спортният министър: За ЦСКА няма да решавам сам - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не решава еднолично казуса с партньорство между държавата, чрез дружеството Сердика спортни имоти АД и ЦСКА във връзка с изграждането на стадион „Българска армия“. Решението щяло да бъде взето от Министерски съвет, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". Въпросът към министъра по горещата тема бе зададен от депутата Йордан Терзийски. Засега се обсъждат два варианта за партньорство – чрез създаване на смесено дружество или чрез концесия. Възможна е обаче и някаква трета форма на партньорство.

Преди седмица собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха с министър Радостин Василев, като след това се разбра, че до септември трябва да излезе разрешителното за строежа на „Армията“, като според първоначалните планове до декември 2023 стадионът трябва да е завършен. Радостин Василев обясни още, че в момента се прави анализ на най-удачната форма на партньорство, като тя все още не е избрана.

Друг от въпросите на Йордан Терзийски гласи следното: „Анализиран ли е риска задълженията на ПФК ЦСКА – София АД да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното дружество, при положение, че стадиона стане част от капитала на новото дружество чрез апорт? Възможно ли е да се повтори прецедента със стадион Лазур и възможно ли е един държавен стадион да попадне в частни ръце и то за погасяване на задължения от кредитори? Как е защитен интересът на държавата, която в случай е принципал в Сердика спортни имоти ЕАД?“

От своя страна министър Василев обяснява, че държавният интерес ще бъде защитен чрез изискване на банкова гаранция при започване на строителство. Депутатът споделя и притеснението си от слуха, че Сердика спортни имоти АД има вземания в рамките на 2,5млн лв от ПФК ЦСКА–София АД за наеми и практически е пред фалит. Терзийски пита също така има ли направен одит на Сердика спортни имоти и какъв е резултатът от доклада.

Министър Василев е категоричен, че ще предостави пред Народното събрание доклада на Сердика спортни имоти АД за задълженията на „червения“ клуб. Той обещава да не се пристъпва към по-нататъшни действия преди изчистването на задълженията между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя тарикат мазен

    6 7 Отговор
    Черен само за Припока се интересува.Нека се понаиграе до пролет после всички от това правителство да се махат.

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Смешник

    12 5 Отговор
    Смешко ти какво ще решаваш, Гриша Ганчев ще решава а ти си само кукла на конци.
  • 3 Левски 1914

    5 6 Отговор
    Армейците заслужават нов стадион, след всичко което претърпяха и оцеляха след опитите на мафиотските структури да ги унищожат. Мафиотските структури, които сега разсипват и Левски!

    Коментиран от #4

  • 4 Левски 1914

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Пустите армейци станаха ТИРЕЙЦИ. Вековния отбор ще се оправи не се притеснявай.Сираков и Стоилов правят всичко възможно да спасят отбора , а Стоичков и Ганчев вашия го ФАЛИРАХА.

    Коментиран от #7, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мафия

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    Ганчев ги фалира да ги вземе без пари. Най-смешното е че си мислят че Ганчев му пука за тях. А той си иска Борисовата градина, ако му откажат на следващият ден ще се откаже от тях.
  • 8 Вреве е

    4 3 Отговор
    Слави Трифонофффф да си прибере вересиите!!! То бива, бива пристрастеност, бива запалянковщина, ама чак толкова не бива!!!! Вместо да нищи защо сме с най-малката делегация от 30г. на олимпийски игри, вместо да решава проблемите на масовия спорт, спортни бази, площадки, спортни училища, да търси допълнително финансиране този самозабравил се тип оправя стадиона на ЦСКА!!! ОСТАВКА!!!!
  • 9 ФинансистО

    3 1 Отговор
    Гриша Ганчев и новото ЦСКА-София са с над 50 млн.лв. задължения в АД-то, което ще трябва да е партньор на Държавата и МС “Спортни имоти - Сердика”, та въпроса е какво ще се случи, ако кредиторите потърсят парите си от клуба? Няма банка, която да издаде банкова гаранция за десетки милиони, ако дружеството държи 50 млн.лв. Всички ОРАНЖАДИ БЪРЗАТ, защото тази схема е спешна и може да мине само в случай, че това правителство е на власт и Мургавия Министър Руди е в МС… Смях.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 ЧичоФръц

    1 2 Отговор
    Гриша Ганчев и ЦСКА-София имат ЖЕЛАНИЕ, но нямат пари да си платят дълговете! Нямат и инвеститор за строежа на т.нар. “Нов стадион”, но ще търсят такъв УЖ САМО СЛЕД КАТО ПОЛУЧАТ документи за строеж!? Измамници. Ще обещават дялове, ще обещават проценти от наеми и ще затворят Националния стадион “Васил Левски”, за да се играят мачовете на националния отбор на “новия стадион”!
  • 11 Мафия

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ФинансистО":

    Е то нали това е целта??? Имотът, Гришата бавно и методично върви към придобиване на имота. Между другото понеже много хира боготворят Ганчев как умело мамел държавата, да им кажа че преди него Геоеги Илиев измами държавата по същата схема и не плати дълговете на Локо Пл а що се отнася до имота също преду него Гайтански си придоби къпалнята Мария Луиза в борисовата градина. Така че нищо уникално един Мафиот си плаща за да сбъдне поредната си приумица.
  • 12 Финансии

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ФинансистО":

    Хаха тя и Хемус така с банкова гаранция😄.

    Коментиран от #14

  • 13 Стоян Александров

    3 3 Отговор
    Айдааааа Ганчо загази здраво. Ще трябва да се плаща задължението, а стадиум нов няма да има. Само ремонт на текущия. Далавера ЙОК. Язък за празните надежди на феновете. Язък за Ганчо, че искаше да излъже всучйи, а пак се провали, но с този капацитет е до тук. Петорчо ще го изцеди колкото може и после пак фалит.
  • 14 Lo640vek

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Финансии":

    Не, по Хемус са представяли само “застраховка” за добро изпълнение, а банкова гаранция на фирма с 1 год. регистрация, капитал 2 лв. и активи 0 лв. няма как да се издаде. На АД с 50 млн. дълг също не може да се издаде БГ, освен ако Гриша Ганчев не извади да плати тези пари в касата на клуба. Ако има такива пари - няма да трупа дълг от 50 млн.

    Коментиран от #15

  • 15 Мафия

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Lo640vek":

    Абе той и Диксън даде гаранции от 100М долара. Ала бала, работата ясна нали затова си назначиха мафиотите министър. Само че това правителство няма да е вечно, така че е време някой виновен да го отнесе. Министърът на Г Ганчев е идеален за това.
  • 16 Aлфа Bълкът

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Левски 1914":

    АХАХАХАХАХАХАХА 😂😂 😂😂 ТАЗИ ГОДИНА ПРАВИТЕ 30Г ЮБИЛЕЙ! АМА С МЪРИ И РАЕВ НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ИЗКАРАТЕ 31Г

    Коментиран от #17, #18, #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стоян Александров

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Aлфа Bълкът":

    Алфа какво сиииии ? Алфа зайче ли ? Алфа ловчанлийче ли си ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Куесчъни

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя тарикат мазен":

    Време е да се поинтересува и:
    1) Чия собственост е стадион „Георги Аспарухов“ и кое ведомство е принципал?
    2) Кой ползва посочения стадион и на какво основание – договор, колективно решение на Министерски съвет или без основание?
    3) При какви условия ползвателят на стадиона ползва последния – заплаща ли наем, данък сгради и такса смет или ползва стадиона безвъзмездно?
    4) Ако ползвателят НЕ плаща наем за стадиона (съответно данък сгради и такса смет) – от кога датира тази „практика“ (като съобразите годината на учредяване на дружеството на ползвателя – 1998 г.) и каква е справедливата пазарна стойност на плащанията за наем, които ползвателят не е платил досега?
    5) Как е отразена във финансовите документи на ползвателя и принципала „практиката“ да не се заплаща наем? Налице ли са съответни данъчни последици, извършена ли е проверка от НАП в тази връзка и какви са заключенията?
    6) Кой заплаща и понася финансовата тежест за данък сгради и такса смет за стадиона?
    7) Кой е собственик на новоизградената трибуна? Как, на кого и срещу какво е била предоставено правото да се изгради трибуната? С Решение на Министерски съвет ли е извършено това?
    8.) Прехвърляна ли е трибуната на лице, различно от лицето, на което е предоставено да я изгради? От кого на кого и при какви условия?
    9) Ползвателят на стадиона редовно, в срок и в пълен размер ли е обслужвал и обслужва всяка от вноските си към НАП по разсрочени задължения? Кои са падежите на всяка вноска и кои са д

    Коментиран от #22, #25

  • 21 Бай Стою касапина

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян Александров":

    Стоене, много си се запенил. По-полека да не те фрасне някоя сърдечна атака и после да се наложи да си мачкаме шапките.
  • 22 Бай Стою касапина

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Куесчъни":

    Много добри въпроси. Дано оня с двата ника дето ги менка през коментар ги прочете и да се образова малко, щото от замандан време блъска едни и същи бълвочи.
  • 23 Неграмотни

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Aлфа Bълкът":

    Хаха всичките чорбари неграмотни две двуцифрени числа не могат да извадят😄. Просто не мога да си представя като минат 10тата годишнина как ще смятат пак ли ще фалират и зануляват за по лесно😄.
  • 24 Стоян Александров

    1 3 Отговор
    На Ганчо и парите и търпението му свършват. Но. Но няма да спечели нищо от стадиона. Нищооооо. И това автомарично означава Чаоооооо. Цеца е с много милиони заеми, без стадион и без отбор разбира се. От тук следва и тоталния фалит. Ганчо бяга с 200, а цеца никой я неще щото разгода ще е огромен. Тя фалира ( умира ). Иииииии воала ето тук идва Цвца числото. Отбово всичйи дружно я припознавате и готово. Домуса идва на бял кон и ето вече си имате отбор със стадион. Да, да Домуса ще го ремонтира. Това е червено- оранжавата съдба. Така, че до като е време се преориентирайте за да сте пак горди ( уж де ) цецекари. Съдба червена, какво да правиш....
  • 25 Крайно време е

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Куесчъни":

    Крайно време е!