Last news in Fakti

26 Януари, 2022 14:49 1 969 0

"Динамо" Букурещ и "Раднички" Сурдулица се предлагат на братя Найденови, "Крайова 1948" на Чандъров

  • цветомир найденов-
  • цска 1948-
  • румен чандъров-
  • септември софия-
  • динамо букурещ-
  • раднички-
  • крайова 1948

Специално Динамо има гарантирани приходи от над 4 милиона евро на година от ТВ права, спонсори, а комшиите изплащат и ковид помощи към момента

"Динамо" Букурещ и "Раднички" Сурдулица се предлагат на братя Найденови, "Крайова 1948" на Чандъров - 1

Румънци са се огледали към двама от големите спонсори във футбола ни - Румен Чандъров и братя Найденови, съобщава Галерия. Хотелиерският бос е собственик на Септември София, а отскоро дава пари и на Пирин. Цветомир и Боян Найденови на практика издържат ЦСКА 1948, а помагат чрез букмейкъра си на още десетки отбори.

Към тях са се обърнали два от закъсалите клуба на север от Дунава. Легендарният Динамо от Букурещ е излязъл с оферта към Найденови да купят акциите на клуба на съвсем приемлива цена, като в замяна получават фенската маса, повече от добра база и отлични постъпления.

Специално Динамо има гарантирани приходи от над 4 милиона евро на година от ТВ права, спонсори, а комшиите изплащат и ковид помощи към момента. Славният тим се нуждае допълнително от около 1 милион евро, за да е конкурентен в елита и от доста повече, ако иска титлата. Нищо пари за спонсорите на родните водещи тимове.

Само за справка - в Румъния клубовете си делят 28,5 милиона евро на сезон от ТВ права, което им покрива около 40% от издръжката.

Динамо преживя куп сътресения последните години, като и в момента се бори да не изпадне от румънския елит. Тимът е предпоследен, което означава бараж за оцеляване, но само на точка от опашкаря, изпадащ директно.

Чандъров пък има покана от Крайова, пише още Галерия. Става въпрос за Крайова 1948, който е на позиция пред Динамо. Тимът се бори с КС Университатя за автентичен наследник на стария тим от града. Нещо като историите с нашия ЦСКА, но не това е важното в случая.

Засега Чандъров, и братя Найденови не са навити да влизат със собственост в румънския футбол. Вторите присъстват вече там, но само като спонсор на УТА Арад.

Найденови са навивани да поемат и сръбския Раднички от Сурдулица. Тимът от малкото градче край българската граница играе в елита и есента дори надви сензационно с 2:1 гранда Цървена Звезда. Българският букмейкърът е спонсор на Раднички, като основна заслуга за това има Дуци Симонович, бивш ас на ЦСКА и на Литекс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА