Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 11:55 2 088 4

Новак Джокович е подал заявка за участие на турнир

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

34-годишният сърбин планира да играе в Индиън Уелс следващия месец

Новак Джокович е подал заявка за участие на турнир - 1
Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович е подал заявка за участие на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс, Калифорния, съобщиха организаторите.

34-годишният сърбин, който бе депортиран от Австралия миналия месец и бе лишен от правото да защитава титлата си на Australian Open заради липсата на ваксина срещу КОВИД-19, планира да играе в Индиън Уелс следващия месец. В списъка за турнира са още победителят от тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия Рафаел Надал и играчите от топ 10 Даниил Медведев, Александър Зверев и Стефанос Циципас.

Организаторите уточниха, че изискват валиден сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19 за надпреварата на 9-20 март.

"Изискванията за играчите са установени на база протоколите на WТА и АТР, както и всички ограничения, наложени от Съединените американски щати по отношение на ваксинационния статус на чуждестранните пътници, влизащи в страната", добавиха организаторите.

Джокович може да има проблеми дори да влезе в Съединените щати, тъй като чуждестранните граждани пристигащи със самолет трябва да бъдат напълно ваксинирани от ноември миналата година и да представят доказателство, преди да се качат на полета, с лимитирани изключения.

Джокович, който е петкратен победител на турнира в Индиън Уелс, планира участие преди това на турнира АТР 500 в Дубай на 21-26 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    3 1 Отговор
    Джокович е ваксиниран вече!
    Със физ. разтвор!
  • 2 ГЕРБ

    2 9 Отговор
    Тоя е много нагло копие...е
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гадно племе

    4 6 Отговор
    Този без пари ли остана?Не стига, че е тенесист, но и сърбин.