Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 14:00 1 199 1

ФИФА обяви резултатите от технологията, която ще замени страничните съдии

  • фифа-
  • soat-
  • пиерлуиджи колина-
  • себастиан рунге

Системата бе тествана на Световното клубно първенство

ФИФА обяви резултатите от технологията, която ще замени страничните съдии - 1
Снимка: Shutterstock

ФИФА публикува първите официални резултати от въвеждането на новата технология SOAT, която цели да замени страничните съдии.

Първият официален мач, в който тя бе използвана, бе между Челси и Ал-Хилал на Световното клубно първенство, където бе проверено дали улавя засадите в реално време.

Това даде повод на президента на Съдийската комисия към ФИФА Пиерлуиджи Колина да изрази задоволството си, защото е проверил на практика как действа софтуера.

Директорът на технологичния отдел към федерацията Себастиан Рунге пък заяви, че SOAT ще има нужда само от няколко секунди, за да генерира компютърен образ на ситуацията, когато бъде отсъдена засада. Системата едновременно следи всички играчи на терена и движението на топката, за да може да следи във всеки един момент за спазването на правилото за засада.

Очаква се Световното първенство в Катар в края на годината да бъде първият голям турнир, на който ще видим официално в действие новата технология. Надеждите са, че тя ще остави в миналото безумните чертежи на ВАР съдиите, които станаха основен повод мнозинството от фенове и футболни деятели да се противопоставят на видео-асистентите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    0 0 Отговор
    ами тъчовете,?