Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 19:36 1 679 1

Ботев Пд излъга Арда в Кърджали (ВИДЕО)

  • ботев пловдив-
  • арда кърджали-
  • футбол-
  • efbet лига

Гостите спечелиха с 2:0

Ботев Пд излъга Арда в Кърджали (ВИДЕО) - 1

Ботев Пловдив спечели с 2:0 гостуването на Арда в първия мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Попадение на резервата Антоан Бароан (75) и автогол на Милен Стоев (90+4) донесоха трите точки на "канарчетата". В 61-ата минута от агитката на гостите хвърлиха факла на терена, която уцели капитана на домакините Иван Коконов, но инцидентът се размина без последствия.

Домакините влязоха по-активно в двубоя и владееха повече топката в началните минути, но така и не успяха да застрашат вратата на Хидейет Ханкич. Постепенно "канарчетата" изравниха играта и създадоха напрежение пред Християн Василев, макар че не успяха да отправят завършващ удар. Едва в 16-ата минута зрителите в Кърджали видяха първия удар в мача. Бързоногият Емануел Току надбяга отбраната на Арда и намери в наказателното поле Реса Раебй, който шутира над вратата. Три минути след това и Арда опита да притесни стража на "канарчетата", но Виктор Генев с тяло блокира удара на Тонислав Йорданов.

В 27-ата минута фамозен пас с пета на Тодор Неделев изведе Брахими сам срещу Християн Василев. Нападателят на Ботев преодоля напусналия наказателното си поле вратар, но топката му избяга встрани и домакините успяха да предотварят опасността. Шест минути по-късно отличен шанс се откри пред Джеймс Ето'о, който обаче стреля неточно от въздуха. Три минути преди почивката се стигна и до първия точен удар в срещата. Халфът на гостите Дилан Мертенс опита далечен шут, който обаче не изненада вратаря на домакините. В добавеното време на първата част Иван Тилев отправи техничен шут от дистанция, който не намери очертанията на вратата на Ботев.

"Канарчетата" започнаха по-агресивно след почивката и още в първите минути обстрелваха Християн Василев. Ударите на Тодор Неделев и Мохамед Брахими обаче не намериха очертанията на вратата на Арда.

Спортсменският дух на двубоя изненадващо бе нарушен в 61-ата минута. От сектора, където бе настанена гостуващата агитка излетя факла към терена, която уцели капитана на Арда Иван Коконов. За щастие нямаше последствия от неразумните действия на феновете.

Постепенно играта на "канарчетата" избледня и треньорът Азрудин Валентич предприе неочакван ход - извади капитана Неделев и Дилан Мертенс, а на тяхно място пусна Димитър Тонев и Антоан Бароан. Това даде светкавичен резултат - две минути след появата си на терена резервите изведоха Ботев напред в резултата. Тонев пусна хитро подаване към Бароан, който майсторски прати топката в далечния ъгъл за 0:1.

Домакините се втурнаха в атака и можеха бързо да изравнят, но Светослав Ковачев от чудесна позиция шутира високо над вратата. Дълбоко в добавеното време обаче тимът на Арда получи второ попадение. Шут на Антоан Бароан бе блокиран от Алекс Петков, а в желанието си да изчисти топката Милен Стоев я прати в собствената си врата за 0:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    8 1 Отговор
    Кърджалийските догани си заминават във В група. Там си знаят, Рамото президент и за закуска, обяд и вечеря кренвирши с лютеница.