Last news in Fakti

9 Март, 2022 09:52 1 342 2

Григор Димитров среща световния №3, ако бие американец на старта в Индиън Уелс

  • григор димитров-
  • томи пол-
  • александър зверев-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • индиън уелс

В третия кръг потенциален съперник на Димитров е Алекс де Минор

Григор Димитров среща световния №3, ако бие американец на старта в Индиън Уелс - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи жребия си за турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс. Първата ни ракета ще се изправи на старта срещу американеца Томи Пол. Ако спечели, във втория кръг Григор ще се изправи срещу световния №3 Александър Зверев. В третия кръг потенциален съперник на Димитров е Алекс де Минор.

Томи Пол е на 39-о място в ранглистата на АТР. Той има победа на Григор на Australian Опен през 2020 година, но няколко месеца по-късно хасковлията взе реванш на US Open.

Любопитно е, че в жребия за турнира в Индиън Уелс бе включен и Новак Джокович. Сърбинът не е оттеглил заявката си за участие, въпреки че според правилата в Калифорния в състезанието ще бъдат допуснати само тенисисти, които са ваксинирани срещу COVID-19. Организаторите заявиха, че държат връзка с екипа на Джокович, но още не е ясно дали той ще получи медицинско изключение, което да му позволи да играе.

Ако все пак получи право да участва в турнира, Джокович ще започне с мач срещу един измежду Джордан Томпсън и Давид Гофен. Поставеният под №1 в схемата Даниил Медведев ще стартира срещу победителя от двубоя между Алексей Попирин и квалификант.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    1 3 Отговор
    И да паднем, и да бием, пак на рашката ще го набием
  • 2 Професора

    1 0 Отговор
    Пълни глупости.Гришата заема мястото на Джокович ,като втори поставен в схемата и почва от втори кръг ,срещу Бублик или победителят от Гофен и Томпсън.Малко късметлия излезе,дано се възползва.