Last news in Fakti

10 Март, 2022 13:36 1 325 3

Безнема подобри няколко рекорда снощи

  • карим безнема-
  • псж-
  • реал мадрид-
  • шампионска лига-
  • рекорди

Французинът стана най-възрастният футболист с хеттрик в Шампионската лига

Безнема подобри няколко рекорда снощи - 1
Снимка: БГНЕС

При победата над ПСЖ с 3:1 в реванша от 1/8-финала в Шампионската лига Карим Безнема подобри няколко рекорда.

С хеттрика, който отбеляза, Бензема излезе на трето място във вечната голмайсторска класация на Реал Мадрид. Французинът вече има 309 гола за испанския гранд, докато легендата Алфредо Ди Стефано е с 307. Първи е Кристиано Роналдо с 450 попадения, следван от Раул с 323.

След мача снощи Бензема излезе начело в друга интересна класация. Той вече има 67 гола с екипа на Реал Мадрид в Шампионска лига и изпревари Раул, който е с 66.

Освен това французинът стана най-възрастният футболист с хеттрик в Шампионската лига - 34 години и 80 дни. Той е и първият футболист, който вкарва в 18 поредни години в турнира на шампионите. Освен това Бензема стана вторият чужденец в историята на Реал с 500 мача като титуляр. Бразилецът Роберто Карлош има 524 мача с "белия" екип.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    11 0 Отговор
    Всички подобряват футболни рекорди а златната топка е получава меци.Казали спонсорите му
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Кой кой ❓❓❓❓❓❓
  • 3 чичо Пешо

    3 0 Отговор
    Горкият Карим: според някой си "Павел Ковачев - Автор във Fakti.bg" родителите на футболиста много са го мразели и са го кръстили двойно негативно - "Без"+"нема". Дали няма да иска да се прекръсти на Карим Съсима?