Last news in Fakti

24 Март, 2022 09:17 793 1

Чудесни новини за феновете: Позволиха на Челси да продава билети

  • челси-
  • футбол-
  • билети-
  • фа къп

Актуализираният лиценз на правителството гласи, че Челси трябва да прехвърли приходите от продажбата на билети на „разрешена трета страна“, която може да включва благотворителни организации

Чудесни новини за феновете: Позволиха на Челси да продава билети - 1
Снимка: БГНЕС

Британското правителство ще позволи на Челси да продава отново билети за мачовете си след облекчаване на част от санкциите, наложени на клуба. „Сините“ ще може да продават билети за гостуванията си, за двубоите във ФА Къп и срещи с участието на женския отбор.

Актуализираният лиценз на правителството гласи, че Челси трябва да прехвърли приходите от продажбата на билети на „разрешена трета страна“, която може да включва благотворителни организации.

Това означава, че лондончани ще може да продават билети за домакинския си мач от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид на 6 април и в полуфинала за ФА Къп срещу Кристъл Палас на стадион „Уембли“ на 16 април.

Правителството заяви, че е направено изключение и за Суперлигата за жени, тъй като „има риск от празни трибуни за тези мачове“. Челси се изправя срещу Арсенал като гост в полуфиналите за Купата на Англия за жени на 17 април.

Както е известно, на Челси беше напълно забранено да продава билети, след като Роман Абрамович беше санкциониран миналия месец заради връзките си с руския президент Владимир Путин.

На клуба в югозападен Лондон беше разрешено да продължи да работи, но със строги ограничения за търговските предприятия. Правителството на Обединеното кралство вече разреши продажбата на билети за всички мачове с изключение на домакинските такива от Висшата лига.

Привържениците на гостуващите тимове на „Стамфорд Бридж“ също могат да купуват билети за мачове от Висшата лига, като приходите отиват за лигата, а не за Челси.

„Бих искал да благодаря на феновете за тяхното търпение, докато се ангажирахме с футболните власти, за да направим това възможно. Откакто Роман Абрамович беше добавен към списъка на санкционираните от Обединеното кралство заради връзките му с Владимир Путин, ние работихме усилено, за да гарантираме, че клубът може да продължи да играе футбол, като същевременно гарантираме, че санкциите ще продължават да се прилагат“, заяви спортният министър на Великобритания Найджъл Хъдълстоун.

Шест групи инвеститори вече публично заявиха, че са отправили оферти за Челси, като се очаква окончателният списък да бъде изготвен тази седмица. Американската инвестиционна компания „Raine Group“ е натоварена със задачата да продаде Челси.

Очаква се правителството да издаде още един нов лиценз, който да позволи на клуба да бъде продаден на предпочитания участник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор
    Англо-сакси или Нагло-сакси‼️ Да откраднеш и да продадеш откраднатото‼️