Last news in Fakti

24 Март, 2022 16:30 1 566 7

Бивша звезда от световния тенис е сред доброволците в руско-украинската война

  • александър долгополов-
  • украйна-
  • война-
  • русия

Година след пенсионирането си той е решил да служи на страната си по неочакван за него начин

Бивша звезда от световния тенис е сред доброволците в руско-украинската война - 1
Снимка: БГНЕС

33-годишният Александър Долгополов е поредното голямо име от спорта, което изостави спорта, за да грабне оръжието и да брани родината си в руско-украинската война.

Бившият №13 в световната ранглиста остави ракетата едва през миналата година, но тогава едва ли е очаквал, че скоро ще му се наложи да участва в истинска война.

Просто почувствах, че трябва да се включа. Не можех повече да гледам телевизия. В първите дни гледах по около 23 часа новини и спях само по час на денонощие. Почти не се хранех. Мнозина си тръгнаха от тук, но повечето останахме и се запитах - защо да не се включа? Аз съм млад, атлетичен и имам предимството на популярна личност в украинското общество. Бих могъл да разпространявам информация, да говоря с пресата, да събирам пари. Ако се наложи да се бия, ще се бия, но съм способен и на други полезни неща“, каза Долгополов в интервю за Tennis.com.

Той сам признава, че е пробвал в миналото да стреля с пистолет, но така и не е усетил този екстравагантен спорт за своето нещо. Сега обаче стрелбата не е за удоволствие, а е въпрос на живот и смърт.

Украинецът има няколко титли от ATP в кариерата си и в един момент дори бе считан за бъдещето на този спорт, но така и не успя да реализира пълния си потенциал.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    26 11 Отговор
    Глупак, брани Зеленски и удължава агонията и жертвите на сънародниците си...

    Коментиран от #4

  • 2 Презвитер Козма

    9 21 Отговор
    Герой, слава на Украйна и нейните войни

    Коментиран от #3

  • 3 Го ФК ФК динамо

    22 8 Отговор

    До коментар #2 от "Презвитер Козма":

    Каква слава за нацисти?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 !!!

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "???":

    Реално "брани" зеления шут, който стори курбан за чужди интереси и земята, и хората си.
  • 6 България ВЕЧЕ

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "???":

    е ударена и удавена от американците. Нали знаеш, че има нейна територия, на която НЕ ДЕЙСТВА българската юрисдикция? И че министър-председател е човек, нарушил /доказано с решение на Конституционния съд/ Българската конституция? Този човек ще прави всичко възможно, за да запази поста си , служейки на господарите си. Иначе -току-виж си спомнили за това решение.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.